Neknominate, una moda viral que ja ha causat dos morts

Compartir

Els adolescents alemanys i d’altres països del món han començat una perillosa cadena on es repten entre ells gravant-se ingerint d’un sol glop mig litre de cervesa. El que a casa nostra coneixem com un “Sant Hilari”. Un cop ingerit has de penjar el vídeo a les xarxes socials i nominar a tres persones. Aquesta moda té la seva pròpia pàgina de Facebook amb més de 38.800 seguidors. I ja n’hi ha d’altres amb més de 25.000 i amb més de 24.600L’origen del joc no està definit i tot apunta que va començar a Austràlia o al Regne Unit, però està clar que ha traspassat fronteres.

Fins aquí no hi ha massa perill -a no sé que després conduïssin un vehicle-. El problema és que per aconseguir el vídeo més viral alguns joves és dediquen a fer temeritats com les que es veuen en aquest vídeo recopilatori del mes de gener:

Però el que va començar com un joc ha acabat en una tragèdia. Ja han mort dues persones a Irlanda, un jove de 22 anys va ser trobat mort el matí seguent a prop de casa seva; i un altre jove irlandès de 19 anys va morir ofegat després de fer quelcom semblant al que un jove fa en el vídeo anterior.

Per tot això ja hi ha molta gent en contra d’aquesta pràctica, a part d’associacions i veus anònimes. Un exemple és aquesta pàgina de Facebook per aturar aquest joc perillós amb més de 64.000 seguidors.

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: