Netflix: el català, per a més endavant

Compartir

Tot i que avui alguns mitjans de comunicació s’han fet ressó de que Netflix ja tindrà continguts en català en el moment de la seva sortida comercial a l’Estat Espanyol, l’empresa ho nega i diu que ho estudiarà per a més endavant.

Avui alguns mitjans de comunicació com el Diari ARA han revolucionat el panorama dels internautes catalans que esperen amb candeletes que Netflix comenci a oferir continguts en català, tot afirmant que la multinacional nord-americana ja ho farà des del moment de la seva sortida al mercat, al contrari del que nosaltres mateixos vam informar fa uns dies.

En saber-ho, nosaltres també ens hem fet ressó d’aquesta informació.

Posats en contacte a posteriori amb l’empresa des d’aquesta redacció, ens han confirmat a través de la seva agència de premsa que les informacions que apunten a la sortida a l’octubre ja amb continguts en català són incorrectes, i que Netflix estarà disponible en el moment de la seva sortida en castellà.

El que si s’està fent des de Netflix és estudiar la inclusió a posteriori de continguts en català, euskera i gallec, a la qual cosa hi estan oberts, però es faria sempre en algun moment posterior a la seva sortida al mercat.

Cal fer notar que l’empresa nord-americana no ha rectificat ni s’ha fet enrere en cap moment, si no que subratlla que les informacions publicades avui i que apunten a la seva sortida a l’octubre amb continguts en català són malinterpretacions errònies.

Guillem Alsina
Etiquetes: