NordVPN et permet seguir el teu esport preferit a Rio

Compartir

Aquest servei de xarxa privada virtual permet connectar-se, amb una IP local, a serveis de vídeo en streaming dels EUA i altres països.

Els Jocs Olímpics de Rio que comencen avui (malgrat que algunes de les proves ja s’han avançat a la cerimònia d’inauguració) seran retransmesos en streaming a través de nombroses plataformes en línia, moltes d’elles amb multiplicitat de canals especialitzats que oferiran totes les proves de determinats esports, minoritaris en el conjunt de la població i que, per tant, no tindran tanta difusió en els canals de les televisions generalistes i per cable.

Algunes d’aquestes plataformes seran nord-americanes i britàniques, dos països en els quals els esports juguen un important paper social, a més de disposar de mitjans de comunicació molt poderosos. Els aficionats a aquests esports minoritaris tenen, doncs, una oportunitat per seguir els seus esports preferits… o la tindrien de no ser pels anomenats geo-filtres, que impedeixen la visualització dels canals més enllà de l’espai geogràfic del país al qual corresponen aquests canals.

Quan ens connectem a Internet, el nostre dispositiu ho fa directament, o bé a través d’una xarxa local, en la qual té assignada una adreça IP local. En aquest segon cas, però, és el router o dispositiu al qual ens connectem el que té una IP pública única a tota Internet, el mateix que en el primer cas quan ens hi connectem directament.

Aquestes IPs públiques es reparteixen segons àrees geogràfiques i països, de manera que és molt fàcil determinar a quin país pertany una adreça IP determinada i, per tant, establir filtres geogràfics per impedir o limitar l’accés d’internautes de fora de les fronteres del país en qüestió.

No obstant això, existeix una tècnica que permet saltar-se la limitació geogràfica, i consisteix a usar un ordinador al mig del nostre i del de destinació, que tingui una adreça IP del país del qual depengui el servei que volem gaudir.

D’això que he explicat a un nivell molt senzill se’n diu VPN, sigles en anglès de Virtual Private Network, Xarxa Privada Virtual.

Un servei de VPN és el que ens permet, per exemple, gaudir de la versió nord-americana de Netflix… almenys, fins que els propietaris del servei de vídeo en streaming van decidir fer la guerra a aquells internautes que hi accedien a través de VPNs, per tal de redirigir-los a les versions locals del seu servei, sovint no tan completes com la versió nord-americana.

D’aquests serveis n’hi ha de gratuïts, habitualment lents i limitats pel que fa al tràfic que podem gaudir, i de pagament, com és el cas de NordVPN.

Precisament aquesta, fa una oferta del 50% per poder veure els JJOO de Rio, vàlida fins al 21 d’agost (darrer dia de la cita olímpica). Per aprofitar-la, tan sols heu d’escollir el pla que voleu contractar i entrar el codi de descompte Rio50off a l’hora de registrar-vos.

NordVPN també ha publicat una guia per seguir els JJOO de Rio en línia gràcies al seu servei.

Guillem Alsina
Etiquetes: