Nou portal Open Data de la Generalitat

Compartir

El nou portal Open Data dona una gran importància a la comunicació i la col·laboració, i encoratja a la ciutadania i als mitjans de comunicació i els periodistes, a fer-ne ús.

La Generaritat de Catalunya ha publicat el nou portal de dades obertes d’acord amb el compromís del Govern per donar a la ciutadania les eines perquè s’impliqui i formi part de la gestió pública. L’objectiu d’aquesta pàgina Open Data és consolidar un model de governança més obert i col·laboratiu, que planteja el Pla de Govern Obert 2017-2018.

El catàleg de dades de la nova plataforma és molt ampli perquè puguin ser utilitzades per tots aquells que les necessiten. Hi podem trobar una gran quantitat de temàtiques, així com un llistat de fosses comunes localitzades a Catalunya, un mapa de cultius de Catalunya amb origen DUN 2017 o la localització de les càmeres de trànsit a les carreteres de Catalunya. A més, inclou algunes novetats:

  • Ofereix una breu explicació sobre les dades obertes perquè la ciutadania entengui el concepte i el pugui utilitzar.
  • Posa a disposició dels col·lectius especialitzats en el tractament de dades (enginyers, periodistes, consultors o analistes, etc.) aquella informació susceptible de ser tractada i utilitzada per a finalitats tant lucratives com no lucratives, per tal que el seu ús reverteixi en la societat i generi valor social.
  • Posa a la disposició pública una gran quantitat de dades públiques en diferents formats.
  • Dona una gran importància a la comunicació i la col·laboració, i encoratja a la ciutadania i a les institucions influents com els mitjans de comunicació i els periodistes, a fer-ne us i suggerir millores.

En els darrers anys han anat apareixent nous catàlegs Open Data amb l’objectiu d’ajudar a la ciutadania a trobar les dades que els interessin i aconseguir confiança de la ciutadania gràcies a la transparència per part de les institucions públiques.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)