Oficial: Orange compra Jazztel

Compartir

Finalment, després d’avançar-ho fa molt de temps quan es va anunciar que Vodafone comprava Ono, Orange, el teleoperador francès i filial de France Telecom, compra el servei de telefonia espanyol Jazztel amb una OPA amistosa de 13€ per acció per absorbir el cent per cent de capital de Jazztel amb un cost total de 3.400 milions d’euros.

Aquesta notícia ve acompanyada d’una forta polèmica i especulacions a tres bandes, ja que Jazztel també tenia intencions de comprar Yoigo. Amb aquest moviment, ara tindrem tres gegants, Telefónica, Vodafone y Orange, aquesta última sumant 13,7 milions d’usuaris mòbils, encara per darrere dels més de 14 milions de Vodafone. Jazztel va guanyar 25 milions durant el segon trimestre i va millorar el seu resultat en un 20%. Uns números molt suggerents per a Orange que té com a objectiu consolidar-se com a referent, no només a Espanya. I és que amb aquesta transferència de dividends, la companyia veurà ampliat el seu capital amb uns 2.000 milions d’euros i això permetrà ingressar uns 1.300 milions d’euros més a part l’estalvi de costos operatius i inversions de la xarxa.

Stéphane Richard CEO d’Orange.

Així mateix el grup francès incorporarà 1,5 milions d’usuaris de telefonia mòbil i una quantitat semblant -sense dades oficials- d’usuaris d’internet de banda ampla, que li fa tornar a la segona posició global d’usuaris a Espanya. La política d’expansió d’Orange a Espanya s’ha basat sempre amb la compra de filials i/o empreses de la competència com va fer fa temps amb Ya.com -una filial del grup Deutsche Telekom-, i no es descarten més incorporacions en els propers mesos.

Aquesta notícia està provocant molts comentaris a mitjans i xarxes socials, especialment sobre les conseqüències de la compra o el futur de Yoigo.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: