Opera inclou VPN il·limitada gratuïta

Compartir

Disponible per als navegadors d’escriptori en Windows, Mac i Linux, també ho està ara per a iOS, permetent-nos simular que ens connectem des d’un altre país.

Una VPN (xarxa privada virtual, per les seves sigles en anglès) és un programari i servei que ens permet connectar-nos amb un servidor remot de manera segura, vehiculant les comunicacions a Internet a través d’aquest.

Els avantatges d’una VPN són diversos, com ara muntar un canal segur sobre la xarxa pública com és Internet, ja que les comunicacions entre el servidor i el nostre ordinador circulen xifrades, a més de poder connectar-nos amb una adreça IP que correspon a un altre país. De fet, alguns internautes empren una VPN per connectar-se a la versió estatunidenca de Netflix, en la qual poden gaudir de més contingut (en anglès, això si).

A la part dels inconvenients, ens trobem amb una velocitat de connexió reduïda en comparació amb una connexió directa.

El navegador web Opera ha integrat, des de finals del mes passat, un servei de VPN gratuït i il·limitat (els serveis existents o són de pagament o bé estan limitats pel que fa a la quantitat de tràfic que poden gestionar) en els seus navegadors d’escriptori, que els usuaris poden activar o desactivar quan més els convingui. Aquest servei estava inicialment disponible per a Windows, Mac OS X i GNU/Linux.

Ara, aquesta funcionalitat arriba també a iOS (iPhone i iPad) mitjançant l’app de VPN per a aquest sistema operatiu que ha publicat Opera, i que permet a l’usuari connectar-se als serveis en línia que vulgui, també de manera il·limitada i gratuïta, simulant una adreça IP dels Estats Units, el Canadà, Alemanya, Singapur o els Països Baixos.

Guillem Alsina
Etiquetes: