Opera prova mode d’estalvi d’energia per al seu navegador d’escriptori

Compartir

Va dirigit al punt feble que presenten els seus rivals -sobretot Chrome- en ordinadors portàtils.

Fins a la meitat de la despesa energètica que provoca el navegador web pot suposar activar el mode d’estalvi que Opera Software ha introduït en el seu canal per a desenvolupadors (cosa que vol dir que no és una funcionalitat disponible a la versió final estable) en el browser d’escriptori per a Windows, Mac OS X, i GNU/Linux.

Mitjançant una sèrie d’optimitzacions, l’equip de desenvolupament del navegador web Opera ha aconseguit reduir en gran mesura el consum energètic del navegador, un consum que és el veritable Taló d’Aquil·les d’un dels líders del mercat en aquest segment, el Google Chrome.

Aquesta funcionalitat és especialment útil per als ordinadors portàtils de tota mena, ja que menys consum energètic equival a necessitar menys bateria i, per tant, allargar l’autonomia de la màquina.

Les optimitzacions a les quals s’ha sotmès el navegador per arribar a la meitat del consum habitual consisteixen en “despertar” menys sovint el processador per treure’l del seu estat d’inactivitat, “congelar” l’activitat de les pestanyes existents en segon pla, aturar les animacions existents en les pàgines web mostrades, reduir el vídeo a 30 fps i forçar l’ús de còdecs que empren l’acceleració per maquinari.

El navegador web funciona en mode normal i, per tant, a ple rendiment, mentre tenim l’ordinador connectat al corrent elèctric. Un cop desconnectat i amb la màquina estirant de la bateria, Opera avisa de la situació i ens ofereix activar l’optimització mitjançant una icona autoexplicativa.

Actualment, el navegador web és el programa en el qual els usuaris es passen més temps, tal com ho demostra un sistema operatiu com és Chrome OS que, de fet, no és res més que un navegador web (Google Chrome) al qual se l’ha dotat d’allò necessari per arrencar i funcionar.

La novetat ja es troba incorporada en les compilacions del canal per a desenvolupadors, i es pot descarregar des de la mateixa notícia del blog d’Opera per a les plataformes suportades: Windows, Mac OS X i GNU/Linux.

Guillem Alsina
Etiquetes: