Oystext: missatgeria instantània amb traducció simultània

Compartir

Escrius un text i aquest és traduït de manera automàtica per a dirigir-lo a una persona que no parla la mateixa llengua que nosaltres. De moment es troba disponible en algunes de les llengües més parlades al món, i encara no inclou el català.

En la “guerra de la missatgeria instantània” als nostres telèfons mòbils hi trobem diversos contendents com poden ser WhatsApp, Telegram, Hangouts, o Facebook Messenger, però cap d’ells s’especialitza tant en “comunicació inter-cultural” com Oystext, una app que facilita la traducció simultània i en temps real dels missatges que ens creuem amb els nostres contactes.

No ens cal ni tan sols saber quina llengua parlen les persones amb les quals ens volem comunicar; quan instal·lem l’app, aquesta ens pregunta per la nostra llengua i, a partir d’aquí, els missatges que ens envien en altres llengües són automàticament traduïts a la nostra d’una manera transparent i viceversa, és a dir, que els missatges que nosaltres enviem en la nostra llengua a l’altra persona també són traduïts automàticament a la seva llengua.

Oystext es troba disponible per a iOS i Android, i ens facilita el poder parlar amb qualsevol persona de qualsevol lloc del món sense conèixer-ne l’idioma.

Tret del sistema de traducció simultània de Skype, cap altra aplicació de missatgeria instantània proporciona un servei semblant al d’Oystext.

Entre la llista de llengües suportades no hi trobem el català. De fet, no tenim a la nostra disposició totes les llengües que es parlen al món, si no una selecció d’aquelles amb un major nombre de parlants i més conegudes a nivell mundial: àrab, xinès (simplificat i tradicional), anglès, francès, alemany, italià, japonès, portuguès, rus i castellà.

La parilla d'idiomes entre els que podem escollir en configurar Oystext (feu clic per engrandir)

La parilla d’idiomes entre els que podem escollir en configurar Oystext (feu clic per engrandir)

De la mateixa manera que amb WhatsApp (al qual recorda lleugerament a nivell estètic, emprant fins i tot un altre to de color verd com a color insignia) ens haurem de crear un compte d’usuari que vindrà definit pel nostre número de telèfon com a identificador.

Guillem Alsina
Etiquetes: