Panda Security lloa la seguretat de Linux

Fotografia de Michal Dočekal a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La multinacional espanyola dedicada als productes de seguretat veu en la filosofia del codi obert un avantatge pel que fa a seguretat per a les empreses.

En una nova nota de premsa publicada al seu lloc web i titulada “Cómo el ‘open source’ ha hecho de Linux un sistema operativo seguro para las empresas” (només disponible en castellà), Panda Security (empresa dedicada als productes de seguretat informàtica) desgrana les virtuts de la plataforma del pingüí creada per Linus Torvalds en matèria de seguretat, i no dubta a qualificar-lo com el sistema operatiu més segur.

Ho fa en base als 0,55 errors per cada miler de línies de codi font en el sistema operatiu (Linux es compon de milions de línies de codi), tot i que no entra a desgranar si en aquesta classificació només ha tingut en compte el nucli Linux del sistema, o bé hi ha afegit el programari habitual en una distribució GNU/Linux amb totes les línies de codi de més que això comporta com, per exemple, un entorn gràfic (GNOME, KDE,…), una suite ofimàtica (LibreOffice, OpenOffice,…), o una base de dades (MySQL).

Tot i això, tenint en compte que en el post, Panda parla de l’ús de Linux a l’empresa i es refereix molt més als servidors que a les estacions de treball, és lògic pensar que es refereix al nucli en si.

La fortalesa de Linux li ve al sistema operatiu del pingüí per la seva filosofia open source. Panda s’ha fixat concretament en l’aspecte del codi obert, no en el que sigui programari lliure en el sentit de complir amb les quatre llibertats enunciades per Richard Stallman.

Aquesta filosofia facilita que milers d’ulls (un veritable exèrcit, tal i com el qualifica Panda) corresponents a milers de desenvolupadors, estiguin atents a detectar i corregir errades i vulnerabilitats en aquest sistema operatiu.

Panda també cita Andrew Morton -un dels responsables del desenvolupament del nucli Linux- com un dels principals responsables d’una política molt centrada en la correcció d’errors, més que en l’addició de noves característiques encara que sense descuidar aquestes últimes.

La multinacional espanyola del món del programari de seguretat recomana l’ús de GNU/Linux a l’empresa, però recorda que res és segur al 100%, i acaba recomanant les seves solucions d’antivirus per a aquesta plataforma.

Es pot pensar que Android, com a derivat de Linux, no està exempt de l’amenaça del malware, essent de fet el sistema operatiu mòbil més amenaçat ja que també és el més emprat. Per tant, i a mode de colofó, no podem deixar de banda la nostra seguretat treballant amb qualsevol plataforma que triem.

Imatge de portada de Michal Dočekal a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: