Polèmica amb la “segona safata secreta” de Facebook Messenger

Facebook en un smartphone. Imatge de Maria Elena a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Tot i que ja fa temps que Facebook la va implementar, tot just ara està essent descoberta per part de molts usuaris. T’expliquem com accedir-hi.

Fotografia de portada de Maria Elena a Flickr sota llicència Creative Commons

Ja fa mesos que Facebook va canviar la manera en com rebem els missatges en el seu programa de missatgeria instantània Messenger, implementant una bústia anomenada “peticions de missatges” (en anglès, message requests), però el que pocs internautes devien saber era que, a dins d’aquesta, s’hi amaga encara una altra bústia amb més missatges que hem pogut rebre i no ho sabem.

“Filtered requests” (peticions filtrades) és aquesta altra bústia, una mena de carpeta de spam dins la carpeta de spam a la qual es pot homologar la carpeta de peticions de missatges.

Si a la carpeta de “peticions de missatges” hi van a parar tots els missatges que ens arriben d’aquelles persones que no són contactes nostres, esdevenint un mecanisme per a ignorar aquestes peticions o bé donar-los sortida, la carpeta de “peticions filtrades” és on Facebook Messenger hi envia totes aquelles peticions que considera spam o que nosaltres hem descartat a les “peticions de missatges”.

Si no coneixem l’existència d’aquesta subcarpeta, és difícil -però no impossible- arribar-hi; per exemple, jo no he trobat la manera d’arribar-hi en l’app de Messenger per a Android, mentre que via web és possible arribar-hi tant des de la interfície de Facebook com a través de la web de Messenger.

Des de Facebook hem de començar per obrir el menú de missatgeria (a la part superior dreta, tal com veiem a la imatge que teniu a baix), i a la part de baix de tot d’aquest, fer clic sobre el text “Mostra’ls tots”:

bustia_amagada_Facebook_1

Un cop fet això, entrarem a la interfície del sistema de missatgeria dins de Facebook.

No us enganyeu, aquest servei de missatgeria és, de fet, Messenger, però vist d’una altra manera, més semblant a una bústia de correu electrònic com Gmail.

Tot seguit ens haurem de fixar en la part superior esquerra de la interfície, on hi tindrem un parell d’opcions i un menú “Més” que haurem de desplegar:

bustia_amagada_Facebook_2

Ràpidament veiem que l’opció del mig és la de missatges filtrats.

Una altra manera d’accedir-hi és mitjançant la web de Messenger. Aquí, i un cop dins de la interfície d’usuari, haurem de fer clic a la roda dentada del menú de configuració, que trobem a la part superior esquerra:

bustia_amagada_Facebook_3

Del menú que se’ns desplegarà, haurem de prémer sobre l’opció “Message requests” (com veiem, hi ha parts que encara no han estat traduïdes al català i, com a resultat, el menú és una curiosa barreja de català i anglès).

Un cop feta aquesta operació, la interfície ens mostrarà una carpeta amb les peticions de missatge i un enllaç que ens permetrà accedir a la segona safata, la de missatges filtrats:

bustia_amagada_Facebook_4

Si bé des de l’app d’Android no he trobat manera de fer-ho, tinc entès que des de l’app per a iOS (iPhone i iPad) si és possible fer-ho a través del menú de configuració.

Guillem Alsina
Etiquetes: