Presentem el segon esglaó del portal, ycom 2.0

Compartir

Ara fa 4 mesos vam estrenar aquest portal, sent només l’inici d’un gran projecte que té com a objectiu ser de referència en el món digital en català. Les experiències són moltes, però les suficients per seguir treballant i tirar endavant ycom.cat. Ara, toca fer un nou pas, seguir avançant amb el projecte i consolidar-nos amb la feina. Les novetats les podem resumir en aquests 10 punts, que poc a poc anirem explicant.

1. Fusió amb El Mur Tecnològic: tal i com vam anunciar en aquest article, afegim al nostre bagatge d’articles els continguts procedents d’aquesta veterana publicació amb catorze anys d’història a les seves espatlles i que, en els propers dies, es veurà fusionada amb aquest portal. També l’equip, els contactes i l’experiència.

2. Millores al web: gràcies a l’experiència d’aquests 4 mesos, l’anàlisi i els comentaris dels lectors, hem arreglat alguns aspectes del portal i hem afegit algunes millores. La més important és el visor dels articles, que ara queda centrat entre la columna dels “trending topics” i “connecta”, amb una lectura més fàcil i oferint la possibilitat de descobrir més contingut. La tipografia i el tamany de les icones també s’han ajustat, així com un ombrejat al giny dels “més compartits”. Altres com errors, bugs i manteniment estem encara en procés.

3. Sistema publicitari: per nosaltres és imprescindible per poder créixer, multiplicar personal i contingut. Seguirem amb una línia poc agressiva i sempre tenint el lector com a primera prioritat. Ja estan disponibles els primers espais en forma de banners, sobretot a les columnes laterals, però en els propers mesos anirem afegint altres possibilitats com “trending topics patrocinats” o vídeos interactius. Si esteu interessat en anunciar-vos, contacteu: info@ycom.cat.

4. Especialització de categories: gràcies al nou equip de redacció i les noves col·laboracions puntuals que anirem tenint, les 6 categories d’ycom.cat aniran agafant vida pròpia, amb més articles, contingut més especialitzat, anàlisi de dispositius, retransmissió d’esdeveniments i notícies, canals propis, etcètera. Ho anirem anunciant a mesura que despleguem el potencial.

5. Suport tècnic: hem arribat a un acord amb Atoom Studio, empresa que s’ha encarregat del portal i que ara també ens ajudarà amb el manteniment, posicionament, màrqueting i disseny del projecte. Una col·laboració que ens farà créixer i explotar totes les nostres idees.

6. Newsletter: en els propers dies començarem a utilitzar aquest canal via email en el que més de 400 persones s’han apuntat durant aquests 4 mesos. Encara ho podeu fer, ara i sempre, amb l’espai que trobareu a la columna lateral “connecta” en aquesta mateixa pàgina. Enviarem un correu els diumenges a la tarda amb un resum dels articles més visitats de la setmana, però també articles que només estaran disponibles pels lectors de newsletter, amb enllaços secrets que no compartirem ni a les xarxes socials. També anirem afegint progressivament sortejos, descomptes i regals amb les col·laboracions que estem treballant, per exemple entrades per concerts, codis de promoció per videojocs o eines de socialmedia, accés amb descompte a diversos programes, etcètera.

7. Instagram: aquesta xarxa social ja està oberta des del primera dia, però a partir d’aquesta setmana l’activem amb una estratègia i contingut completament diferent dels altres canals i el propi portal. Cada dia penjarem coses com: efectes visuals, fotos guanyadores de concursos, vídeos propis divertits, creacions multimèdia i molt més. Ens podeu seguir clicant aquí. Podeu seguir-nos aquí.

8. Col·laboracions: poc a poc anem ampliant el número de redactors, però també col·laboracions amb organitzacions i empreses relacionades amb el món digital, com Amical Wikimedia, Plataforma per la Llengua, WICCAC o la Fundació.cat. Però també d’altres com Hootsuite, Samsung, Sony i grans companyies tecnològiques. Això ens permetrà en els propers mesos organitzar esdeveniments, fer campanyes especials, sortejos o publicar contingut més tècnic.

9. Oficina: obrim oficina al centre de Barcelona per potenciar el portal i desenvolupar el projecte sencer.

10. ProjecteY: i amb tot això, es fa més possible tot el projecte que tenim per desenvolupar en els propers anys, amb idees amb les que ja estem treballant, com aplicacions, serveis, programes informàtics, baròmetres sobre l’ús del català, formació i un llarg etcètera. Al setembre presentarem el primer packet de novetats. Estigueu atents!

Benvinguts de nou a ycom.cat i gràcies per llegir-nos!

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: