Presenten a YouTube el primer videoclip en 360 graus

Compartir

Filmat amb sis càmeres GoPro formant una volta completa de 360 ​​graus, permet a l’espectador triar el seu punt de vista.

El nou videoclip del tema Graffiti de Noa Neal és el primer en haver estat gravat en 360 graus i editat de manera que l’espectador pugui escollir el punt de vista des del qual el vol veure.

Realitzat amb sis càmeres GoPro muntades en un anell de gravació de vídeo Freedom360 i post-produït per l’empresa Kolor, especialitzada en continguts interactius, en màquines amb processador Intel (ambdues marques comercials apareixen en començar el vídeo), aquest contingut és reproduïble en forma interactiva en 360 graus al navegador Chrome o a l’app de YouTube per a Android, després que Google introduís oficialment el suport per a aquest tipus de contingut en el seu servei de vídeos a mitjans d’aquest mes.

En els altres browsers podem escoltar l’àudio corresponent a aquest vídeo, però pel que fa a la imatge veurem un estrany collage en el qual hi apreciarem el metratge corresponent a totes les direccions gravades de manera simultània (veure imatge de portada d’aquest article).

Amb tan sols arrossegar i deixar anar dins del vídeo, podrem moure el nostre punt de vista on vulguem, ja sigui al voltant de l’acció (el nostre punt de vista és central i al nostre voltant tenim diversos esdeveniments) o bé més cap amunt o cap avall.

Per exemple, podem centrar el nostre punt de vista en la banda de música que toca a la furgoneta, o als peus del cor de ballarins per seguir, sense perdre detall, els seus moviments.

Tot seguit us deixo el vídeo. Recordeu que només es veu en la forma pensada en Chrome o a l’app de YouTube per a Android, tot i que us recomano que també el veieu en un altre navegador per tal d’apreciar com està composada la imatge.

Noa Neal és el nom artístic de Tamara Valerie Els Opdebeeck, un presentadora de televisió i cantant de pop/dance belga que ha gravat diversos discos en llengua anglesa.
Guillem Alsina
Etiquetes: