Primer detingut a Espanya per alertar sobre controls de trànsit via Whatsapp

Compartir

Segons informa La Voz de Galicia, agents de la Guàrdia Civil han detingut en els últims dies a una persona que hauria passat avisos de l’existència de controls de trànsit a través d’un grup de WhatsApp. Les fonts consultades han precisat que hi ha sospites que aquest individu, el primer que hauria estat arrestat a tot el territori nacional en relació aquest tema, no només hauria alertat a altres usuaris de la presència de radars o controls d’alcoholèmia a la carretera, sinó que hauria pogut difondre altres dades “sensibles” dels agents.

De moment, no han transcendit els càrrecs que se li imputen, ni la situació processal en què es troba després del seu arrest per part del subsector de Trànsit. En principi, això sí, ja hauria comparegut davant el jutge instructor, qui hauria decretat el secret del sumari.

En qualsevol cas, en els últims mesos la preocupació sobre aquest tema era punt important i parlat entre els cossos de seguretat de l’Estat, que alertaven de la proliferació de comunitats per Whatsapp, i altres xarxes socials, on els usuaris envien tot tipus d’informació.

Les fonts consultades pel mateix diari expliquen que es tracta d’una tecnologia que mostra una doble cara. Per una banda, no es posa en dubte la seva utilitat per aclarir determinats delictes, per comunicar i difondre emergències i per contribuir a denunciar conductes que infringeixen la llei. Però per altra banda, també expliquen que s’ha demostrat que, en determinades condicions, els avisos entre conductors han disminuït l’eficàcia preventiva dels controls circulatoris, mentre que en altres àmbits delictius han contribuït a la difusió massiva d’imatges íntimes de terceres persones.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: