Quines són les 10 apps més descarregades?

Compartir

Facebook col·loca quatre de les seves aplicacions entre les cinc primeres de la llista.

Els estudis demostren que cada dia passem més temps amb els nostres dispositius mòbils, sigui treballant o per gaudir del nostre temps d’oci. I, en aquests dispositius, hi usem apps. Però, quines són les que més emprem?

Sensor Tower és una companyia dedicada al màrqueting d’aplicacions mòbils, la qual publica periòdicament un informe que recull les apps més populars entre els usuaris, basant-se en el seu nombre de descàrregues.

Basant-nos en les dades de maig d’aquest any, la llista de les apps més emprades al món és la següent:

10. Netflix

El servei de vídeo a la carta per a pel·lícules i sèries, i que ha començat a produir els seus propis continguts a més d’oferir els de terceres parts, és una referència indiscutible en el sector. Dir Netflix és gairebé com pronunciar un sinònim de vídeo a la carta.

netflix

9. Twitter

El servei de microblogging està presentant novetats a marxes forçades per mirar de captar nous usuaris, ja que, segons les estadístiques, s’ha quedat estancat, i malgrat que en xifres molt destacables, no està avançant més enllà, que és el que finalment acaba comptant per als inversors.

twitter

8. Spotify

El Netflix de la música a la carta. La companyia sueca (si! aquesta no és del Silicon Valley!) lluita d’igual a igual (i, de moment, sembla que guanya la batalla en certs aspectes) amb gegants com Apple o Google, que també tenen serveis propis de música, malgrat que el gran avantatge de Spotify és que es troba disponible a totes les plataformes i al núvol.

Spotify

7. Uber

Polèmica i famosa a parts iguals, prohibida en alguns països o ciutats, Uber s’ha erigit en un dels referents d’un nou tipus d’economia (coneguda com a compartida) en la qual algun confien com a model d’un futur en el qual els robots podrien prendre la majoria dels llocs de treball que actualment realitzen  els éssers humans.

Uber

6. YouTube

Tot un clàssic i gran exponent d’un servei basat en els continguts generats per l’usuari, ja que qualsevol persona pot penjar un vídeo a YouTube (i, per a desgràcia de la resta, alguns fins i tot gosen fer-ho… malgrat que també s’hi donen a conèixer veritables artistes!). Això ha dut a veritables fenòmens virals, essent aquest servei el responsable en bona part de l’encunyació del terme viral en aquest sentit.

YouTube

5. Instagram

La primera app de la llista (i ara veurem que no l’única) de Facebook. Superant a Flickr, va esdevenir la xarxa social de referència en l’àmbit visual, per als amants de la fotografia, creant tot un gènere en ella mateixa. S’està veient, però, superada. Per qui? Doncs pel número 4.

instagram

4. Snapchat

Parteix d’un postulat que, de bones a primeres, pot semblar curiós, però que ha demostrat ser terriblement encertat, especialment entre els joves nord-americans, que és on es va començar a estendre com la pólvora: els continguts, siguin fotografies o vídeos, tenen data de caducitat, i es poden esborrar de manera automàtica.

snapchat

3. Facebook

La resposta a la pregunta -per si algú se la feia- de per què els nois de Mark Zuckerberg dediquen tant de temps no només a les seves apps mòbils, sinó també en portar la Internet mòbil a tot el món: perquè cada cop són més els usuaris que accedeixen a la xarxa social des dels seus smartphones i, per tant, demanen una experiència cada cop més completa.

Facebook

2. Messenger

Qui no té encara la xarxa social de Mark Zuckerberg al seu mòbil? Malgrat que no és estrictament necessari per usar-ne l’app, si volem comunicar-nos per missatgeria instantània (una de les “gràcies” de Facebook, ens veiem obligats a instal·lar aquesta altra app.

Messenger

1. WhatsApp

El rànquing el tanca l’app de missatgeria instantània propietat de la mateixa Facebook, tancant així un podi exclusiu de Facebook, que col·loca quatre de les seves apps mòbils en el “top 5″.

WhatsApp

WhatsApp és, per a les operadores (que han maldat per treure al mercat una altra app que li faci la competència), el servei que ha “matat” els SMS i, per tant, ha rebut constants atacs per això des del teixit industrial.

També criticada per la seva manca de seguretat, darrerament ha afegit l’encriptat dels missatges entre les seves funcionalitats, a més de suportar l’enviament entre usuaris de més tipus de fitxer i afegir opcions per a connectar-nos al servei des d’un ordinador.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: