Rio supera Londres en 3 dies

Fotografia de premsa del COI, realitzada pel fotògraf David Burnett
Compartir

La quantitat total de dades entregades per Akamai corresponents als JJOO de la ciutat brasilera, superen, en tan sols tres dies, a les dues setmanes de Londres.

Imatge de portada de premsa del COI, realitzada pel fotògraf David Burnett

Els Jocs Olímpics de Rio són tot un èxit… en línia. Una de les edicions que s’ha vist més envoltada en la polèmica dels darrers anys ha superat, en tan sols tres dies, el volum de dades que es van generar durant tots els dies de celebració dels jocs de Londres el 2012.

Aquestes són xifres presentades per Akamai, empresa dedicada a proporcionar serveis d’entrega de continguts. Què vol dir això? Doncs que si el lloc web o servei en línia de la teva organització o empresa té un gran volum d’accessos des de tot el món, podem contractar els seveis d’Akamai perquè ens en realitzin rèpliques en els seus diferents servidors, repartits al llarg del món.

D’aquesta manera, cada internauta que hi accedeixi, es connectarà a una rèplica del contingut que, geogràficament, tindrà més a prop, reduint amb això el temps de resposta del servidor i, per tant, funcionant més ràpidament. A més, descentralitzant l’accés als continguts, també s’eviten colls d’ampolla i congestions, i es minimitzen les caigudes del servei o bé s’eliminen.

Pels servidors d’Akamai hi passen la majoria dels continguts dels grans esdeveniments, no debades és la companyia líder en aquest segment de la indústria tecnològica i, per tant, està prou capacitada per donar unes xifres fidedignes sobre el tràfic generat tant en una com en l’altra edició dels jocs.

Les xifres són lògiques i, per altra banda, esperables: el seguiment en línia de qualsevol esdeveniment augmenta any rere any. A més, la qualitat del vídeo augmenta, i ara hem de comptar amb què els formats Full HD i 4K estan a l’ordre del dia. I per molts que els algoritmes de compressió siguin més eficients, el resultat sempre serà fitxers més grans que els del vídeo de definicions baixes, per poc que sigui.

Els televisors intel·ligents, l’omnipresència de smartphones i tauletes que ja es fan servir no només com a segona pantalla, sinó en molts casos com a primera i principal pantalla, han contribuït sens dubte a aquest augment en l’ús d’aplicacions i mitjans en línia per tal de seguir els jocs.

Guillem Alsina
Etiquetes: