Set de cada deu joves tenen accés a internet, segons l’ONU

Compartir

830 milions de joves tenen accés a internet, la qual cosa representa més del 80 % de la joventut en 104 països, ha informat aquesta setmana l’agència especialitzada en telecomunicacions de l’ONU, que ha assegurat que 7 de cada 10 els joves poden connectar-se a la xarxa a tot el món.

 

97% als països desenvolupats i 30% als menys avançats

La proporció de joves entre 15 i 24 anys amb la possibilitat de connectar-se a la xarxa és superior al 45% de la població global que pot tenir accés a internet. Segons la Unió Internacional per les Telecomunicacions (UIT), tenint en compte les xifres analitzades, gairebé 1 de cada 4 usuaris es troben entre la franja dels 15 als 24 anys d’edat. La diferència més gran es troba en el nivell de desenvolupament econòmic de cada país. En els països desenvolupats, un 94% dels joves estan connectats a la xarxa, mentre que en els països en vies de desenvolupament els números diuen que un 67%. D’altra banda, en els països menys avançats, la majoria de l’Àfrica subsahariana i el sud-est asiàtic, el percentatge de joves connectats a internet no supera el 30%.

 

 

La desigualtat

En l’àmbit d’accés a internet, per tant, existeix una desigualtat perquè 9 de cada 10 persones d’entre 15 i 24 anys que viuen a Àfrica, Àsia o en el Pacífic no poden accedir a la xarxa. No obstant això, les dades assenyalen el paper de la Xina i Índia en l’ampliació dels nombres globals de la connexió a internet.

 

 

Bretxa de gènere

Pel que fa al gènere, la UIT va posar en relleu en el seu informe que segueix imposant-se i els homes són usuaris més freqüents d’internet, en gairebé dues terceres parts. Al continent Africà i a Estats Units, Mèxic, Panamà, Costa Rica, Veneçuela i Argentina, en canvi, són les dones les que accedeixen més.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: