Softcatalà guanya un Premi Pompeu Fabra

Compartir

Paral·lelament, l’associació ha estrenat nova pàgina web, amb un aspecte més actual i navegació simplificada per als internautes.

Demà dimarts dia 12 a partir de les 18:30 hores, seran lliurats a Barcelona els Premis Pomeu Fabra 2016, uns guardons nascuts per a reconèixer i premiar les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixin en la projecció social de la llengua catalana.

Una de les sis categories de les quals consten els Premis és la de comunicació i noves tecnologies, en la qual enguany el guardó ha estat atorgat a l’associació Softcatalà.

Nascuda el 1997, Softcatalà ha rebut el premi Pompeu Fabra 2016 pel seu esforç en la normalització del català com a eina d’ús habitual en el món de les noves tecnologies, havent realitzat per a això una gran tasca de traducció de programari, de conscienciació entre els usuaris, i de difusió entre els fabricants de dispositius.

La tasca de Softcatalà no s’hauria pogut dur a terme sense la participació d’un gran nombre de voluntaris, que han dut a terme les tasques de traducció i de disseny.

No sé si és casualitat o ha estat fet així expressament, però el fet és que el guardó atorgat coincideix en el temps amb l’estrena de la nova pàgina web de Softcatalà, la qual presenta un disseny responsiu, és a dir, que s’adapta de manera dinàmica al navegador web i la mida de pantalla del dispositiu en el qual està essent visualitzada.

Les pàgines que compleixen amb un disseny responsiu s’adapten de manera automàtica a les pantalles de dispositius mòbils com smartphones o tauletes tàctils petites, oferint una forma de visualització còmoda i pràctica per a les mides de pantalla més petites.

A més, la nova pàgina també disposa els continguts ordenats d’una manera més lògica, simplificant amb això la navegació dels internautes.

Guillem Alsina
Etiquetes: