Spaces, nova eina de Google per compartir en grups

Compartir

La nova eina agrupa els serveis oferts en línia per la multinacional de Mountain View, i permet compartir-ne recursos de manera ràpida i senzilla.

El nom de la nova aplicació Spaces ve donat per la forma en la qual hi treballem, tot creant espais que compartirem amb altres usuaris, uns espais en els quals hi penjarem continguts que trobarem a Google, a YouTube o en altres serveis en línia, mitjançant un copia i enganxa en l’entorn web, i directament des de les aplicacions de Google (i és de suposar que també de terceres parts en un futur proper) en el mòbil amb un botó de compartir.

De moment, el navegador web Chrome, l’aplicació de cerca de Google, i l’app de YouTube, són les apps mòbils que, a partir de la nova actualització, ja disposen de botó per compartir via Spaces.

No deixa de ser interessant que per convidar algú a formar part d’un espai, el puguem convidar a través del correu electrònic, enviant-li un enllaç, o a través de Facebook. Cap rastre de Google+ entre les opcions d’invitació, almenys ara mateix, i encara que fos inclòs a posteriori, aquesta absència denota clarament que Google ha abandonat la xarxa social que va crear a la seva sort.

La interfície web de Spaces. Clic per a engrandir

La interfície web de Spaces. Clic per a engrandir

Pel que fa a les aplicacions mòbils de Spaces, les tenim disponibles per a Android i iOS (iPhone i iPad), i també una extensió per al navegador web Chrome que ens permet compartir els continguts d’una manera fàcil i ràpida.

Compartint continguts a Spaces des del mòbil. Clic per a engrandir

Compartint continguts a Spaces des del mòbil. Clic per a engrandir

Només pel fet de tenir un compte de Google amb la nostra corresponent adreça de correu de Gmail, i tal com ja tenim accés a altres aplicacions en línia de la multinacional com Drive i Docs, també tindrem accés a Spaces.

El que em pregunto és per què des de Google han creat una aplicació nova i diferent per compartir continguts quan, potser, ho haguessin pogut implementar amb Hangouts, aprofitant amb això per potenciar encara més el seu servei de missatgeria instantània davant altres opcions com WhatsApp.

En la presentació de Spaces al seu blog oficial, des de Google afirmen que les converses sovint acaben en temes molt allunyats de la seva finalitat, i Spaces permet senzillament compartir, anant -almenys en teoria- directament “al gra”.

Spaces se centra en una sola tasca i en fer-la el millor possible. Aconseguirà seduir el públic?

Guillem Alsina
Etiquetes: