Beneficis del te matcha [Superfood]

te-matcha-superfood
Compartir

El te verd matcha és molt popular, ja que és un potent cremador de greix, augmenta el metabolisme i crema calories. Redueix el colesterol i sucre en la sang i no eleva els nivells d’insulina ni la pressió arterial.
Segons un estudi de la Facultat de Medicina de la Universitat de Ginebra, el te verd té propietats termogèniques i promou l’oxidació dels greixos. Consumint te verd augmentem la termogènesi o mitjana amb què el cos de la crema calories diàriament i, per tant, perdem pes.

Principals beneficis del te matcha

Un major consum de te verd s’associa amb una menor prevalença de deterioració cognitiva en els éssers humans. El consum regular de te matcha millora l’estat d’ànim, la memòria, i promou una millor concentració. A més de tots aquests múltiples beneficis excepcionals per la salut:

  • El te matcha calma i relaxa, millora el nostre estat d’ànim i ajuda en la concentració.
  • És ric en L-teanina un aminoàcid que promou un estat de relaxació i benestar.
  • Relaxa sense donar somnolència i dóna energia sense esgotar.
  • Pot contenir fins a cinc vegades més d’aquest aminoàcid que els tes negres i verds comuns.
  • Té propietats com els antioxidants
  • Reforça el sistema immunològic
  • Redueix els nivells de colesterol i sucre en sang
  • Afavoreixen una bona digestió
  • Ajuda a controlar la pressió sanguínia
  • Pot prevenir algunes malalties cardiovasculars

Substitutiu healthy del cafè

El te verd matcha és un substitut ideal per al cafè. Encara que conté cafeïna les propietats relaxants de la L-teanina actuen com a contrapès als efectes “nerviosos” de la cafeïna. La cafeïna en el matcha s’assimila i s’absorbeix molt lentament (de 6 a 8 hores), sense augments de sucre en sang, augment de la insulina, o alliberament de l’hormona de l’estrès cortisol, com passa, per contra, amb la cafeïna del cafè. Es redueix d’aquesta manera l’estrès sobre les glàndules suprarenals.

El poder antioxidant del te matcha és espectacular. Els antioxidants són composts naturals químics que prevenen l’envelliment i les malalties cròniques. Utilitzant el mètode de prova conegut com a ORAC (capacitat d’absorció de radicals d’oxigen) matcha posseeix 1.300 unitats per gram, unes vint vegades més que les magranes o els nabius, per exemple.

A més, és rica en les potents catequines, una classe d’antioxidants coneguts pel seu efecte crema-greixos, preventius de l’artritis i efectives per combatre el càncer. No tots els antioxidants són creats iguals i les catequines són dels més potents i beneficiosos. Les catequines del te matcha han demostrat tenir propietats antibiòtiques que promouen la salut en general i enforteixen el sistema immunològic.

Ens fa tenir més energia i millora la nostra resistència física. L’impuls energètic produït pel te matcha es deu en gran part a la seva combinació única de nutrients, inclosa la cafeïna.

Aliment detox

Conté un alt nivell de fibra dietètica fàcilment absorbible amb el que alleuja el restrenyiment i estabilitza els nivells de sucre en la sang. És també ric en fibra, vitamina C, seleni, crom, zinc i magnesi.

El te matcha és un aliment detox eficaç i natural. És més ric en clorofil·la que altres tes, l’element que dóna al te el seu color verd, i que ajuda a eliminar toxines, metalls pesants, tòxics, dioxines i disruptores hormonals.

 

Gemma
Etiquetes: