Telegram: “Nosaltres tenim futur, WhatsApp és el seu present”

Compartir

La guerra de la missatgeria instantània està en un front molt obert, ara més que mai. Després de les sonades novetats que està presentant WhatsApp, gràcies o no degut a la seva compra per part de Facebook, Telegram afirma que les hi ha copiat. El joc del gat i la rata al què estan jugant Pavel Durov, creador de Telegram, i Jan Koum, CEO de WhatsApp, no fa més que beneficiar els usuaris. S’ha produït un nivell de rivalitat entre les dues companyies tal que les està obligant a implementar noves característiques per satisfer els usuaris. Des del principi, les dues companyies ja es van veure com a rivals, ja que tot i la quota de mercat de WhatsApp, Telegram va arribar amb força al mercat, i en poc temps va captivar a un bon nombre d’usuaris.

Recopilem i fem una mica de memòria, aquí us deixo la primera publicació de Telegram “Telegram, l’alternativa a WhatsApp?”. WhatsApp és i era el clar dominador de les aplicacions mòbils i en especial de la missatgeria instantània gratuïta. Entre molts altres competidors (BBM, Line, Viber, Spotbros, etcetera) de cop i volta surt una nova app la qual promet i compleix: velocitat, actualitzacions  i, en especial, seguretat, un dels punts dèbils de WhatsApp. També cal recordar que Telegram és totalment gratuïta i WhatsApp s’ha de pagar uns 0,89 € l’any.

Telegram aconsegueix un ritme de descarregues i d’utilització impressionant i s’apunta com la primera i única alternativa viable i eficaç a WhatsApp; però, si ens fixem en el seu format i disseny de l’aplicació veiem que és exactament igual que l’aplicació monopolitzada a part d’utilitzar les mateixes icones, “emoticones” o “emojis” com es coneixen popularment, i això que hi ha un estàndard molt extens i se’n poden crear de nous. Per primera vegada, qui a copiat a qui?

Un mes i dues setmanes més tard escrivíem el següent “Telegram s’actualitza i permet notes de veu“. Aquí podem veure que novament és l’aplicació del creador rus que ha agafat les mateixes idees de les notes de veu, compartició de contactes, poder guardar vídeos i arxius, i si s’elimina un xat secret ho fa als dos terminals, aquesta només exclusiva de Telegram.

Després de moltes actualitzacions, WhatsApp llença betes contínuament mentre Telegram està a la versió 2.0 a Android, arribem a les declaracions i la rivalitat.

El ball de bastons va començar per la següent frase explicada per Jan Koum, CEO de WhatsApp Inc.

Pavel Durov només sap com copiar grans productes com Facebook i Whatsapp, mai ha tingut i mai tindrà idees originals.

Recordem que Pavel Durov va crear VK, la xarxa social més gran i popular de Rússia, el seu país natal i Telegram l’aplicació de missatgeria instantània alternativa a WhatsApp. I aquí la seva resposta:

Jo no vaig comentar les seves declaracions llavors, i no ho faré avui. En comptes d’això, donaré un cop d’ull a Telegram i els diré el que ofereix i tot el que els usuaris de WhatsApp podran gaudir d’aquí a un any més o menys.

Unes dures paraules que venen per confirmar que entre les característiques que Durov diu que arribaran a WhatsApp basades en una còpia a Telegram destaca: la capacitat per compartir documents de qualsevol tipus, una versió web tal com hem informat aquí, distribució dels missatges i dades entre múltiples centres de dades de tot el món o un temporitzador d’autodestrucció dels missatges, tal com també els ha copiat Line.

També es pot observar que Telegram té les mateixes funcions de compartir fitxers, fotos, vídeos, ubicacions i audio que el seu rival.

I, per últim, fem una repassada de les característiques que té un respecte al seu competidor:

Punts a favor de WhatsApp respecte a Telegram

 1. 500 milions d’usuaris actius a tot el món.
 2. Aplicació més descarregada i utilitzada al Play Store.
 3. Actualitzacions constants i llançaments de betes.
 4. Està disponible en català oficialment (aquí podem veure com fer-ho a Telegram).

Punts a favor de Telegram respecte a WhatsApp

 1. Aplicació totalment gratuïta.
 2. Xifratge de missatges (encara està en fase de desenvolupament a WhatsApp).
 3. Versió web (pròximament a WhatsApp).
 4. Programa per xatejar a Windows, Mac i Linux.
 5. És de programari i codi lliure.
 6. Disseny a l’aplicació de Material design.
 7. Utilització de sobrenom, ideal per crear grups i no haver de donar el número de mòbil.

I bé, ets de Telegram o WhatsApp? De Coca-Cola o Pepsi? De menjar tota la pizza o deixar-ne la vora? Indiferentment a tot això, tal i com he dit, això ens beneficia als usuaris per poder tenir les últimes novetats i gaudir-les.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: