T’expliquem quin és el millor moment per reservar les teves vacances

Fotografia de Jirka Matousek a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

És possible obtenir fins a un 45% d’estalvi en els bitllets d’avió si sabem triar bé el dia de la setmana per comprar-los i el període d’antelació.

Imatge de portada de Jirka Matousek a Flickr sota llicència Creative Commons

Comença a ser, per a molts de nosaltres, el moment de reservar les vacances i, per a això, emprarem Internet per trobar vols i hotels. En aquest punt probablement ens sorgirà un dubte: quin és el millor moment per fer-ho?

És de tots sabut que els preus dels viatges i les estades que es contracten per Internet varien en funció de diversos paràmetres, com la demanda i els dies d’antelació amb els quals ho contractem. Però quin és el moment ideal per obtenir el millor preu?

La resposta correcta a aquesta pregunta és pràcticament impossible d’obtenir, doncs cada jugador d’aquest sector (cada línia aèria o plataforma de reserves hoteleres) té les seves pròpies tàctiques per abaratir o encarir els preus, segons l’activitat dels internautes, però ens hi podem apropar el màxim possible gràcies a diversos estudis.

Per acabar-ho d’adobar, les tàctiques canvien segons el país, ja que a diferents països, diferents costums dels internautes.

Un estudi de Skyscanner, portal de comparació de preus de vols, revela que el millor moment per adquirir el nostre bitllet d’avió és set setmanes abans d’embarcar, podent estalviar-nos un 9,7% de mitjana (molt més si ho comparem amb dates més properes al moment de prendre el vol).

Com dèiem abans, altres països, altres tàctiques: als Estats Units troben els vols més bé de preu 32 dies abans de la data d’embarcament en el cas de vols domèstics, i 59 dies en cas de vols internacionals.

Si agafem el vol sobre la data, és més probable que ens trobem amb un increment de preu substancial, com hem indicat anteriorment.

En el càlcul també hi entra en joc la destinació escollida; la mateixa Skyscanner ens indica que en el cas d’Europa, el preu pot variar per a diferents períodes d’antecedència en la reserva de viatges, si comparem aeroports.

Així, Londres o Brussel·les veuen descomptes d’entre el 17 i el 20% si reservem amb dos mesos d’antelació, mentre que per gaudir dels mateixos descomptes en el cas de París, necessitarem reservar 10 setmanes abans, i Roma o Amsterdam han de ser reservats fins a tres mesos abans per obtenir entre el 19 i el 30% de descompte.

Si no en teníem prou amb això, també entra en joc el dia de la setmana en el qual fem la reserva; segons el comparador de preus Airfarewatchdog, els caps de setmana són els millors moments, encara que si veiem una bona oferta entre setmana, el millor és no dubtar i llançar-s’hi de cap, doncs dissabte podria ja no ser-hi!

En canvi, als Estats Units, el millor dia de la setmana per fer la nostra reserva és el dimarts, segons explica Expedia.

Com a lectura complementària, us recomanem el nostre article de consells per trobar vols i hotels per a aquest estiu.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: