Tingues infinites adreces de correu electrònic en una sola bústia

Compartir

Gmail i Outlook suporten una forma de tenir infinites adreces de correu electrònic sense haver de fer res especial per a tenir-les.

Qui més qui menys, tots nosaltres hem volgut tenir en algun moment més d’una adreça de correu electrònic per a, per exemple, derivar-hi llistes de distribució o registres a pàgines web que només farem servir una vegada, o cupons que hem d’omplir amb les nostres dades per obtenir un descompte, entre d’altres.

Però, fa mandra registrar-nos altre cop a un servei de correu electrònic gratuït per obtenir una adreça gratuïta, oi? Doncs no cal que perdeu el temps: si teniu una adreça de Gmail o Outlook, teniu, de fet, infinites adreces a les quals derivar el vostre correu.

Compte, però: infinites adreces no equivalen a infinites bústies; la bústia serà una de sola, però a ella hi aniran a parar missatges de correu de diverses adreces. Tampoc incrementarem l’espai d’allotjament que tinguem, serà el mateix que disposem en la nostra versió gratuïta o de pagament del servei de correu que tinguem.

Així, per a què ens servirà aquest truc? Doncs ben senzill: per aplicar filtres sobre els missatges entrants. Ens podem inscriure en un lloc web amb una d’aquestes adreces i, després, filtrar els missatges que en procedeixin per tal que vagin directament a una carpeta de la nostra bústia o a la paperera.

La clau: un afegitó al nom d’usuari

No cal preparar res especial, ni remenar paràmetres o configurar quelcom, no ens cal fer cap petició a Google ni apuntar-nos enlloc; n’hi ha prou amb fer un afegitó al nom d’usuari de l’adreça, que és la part que queda davant del símbol @, separat de la resta pel símbol de sumar (+).

Per exemple, si la nostra adreça de correu és nosaltres@gmail.com o nosaltres@outlook.com, n’hi haurà prou de donar l’adreça nosaltres+afegito@gmail.com o nosaltres+afegito@outlook.com per tal que el correu també ens arribi a la nostra bústia.

La part de l’afegitó pot ser la que es vulgui, per exemple: nosaltres+suscripcio1@gmail.com, nosaltres+newsletter@outlook.com, nosaltres+brossa@gmail.com,… així, fins a infinits termes.

Que jo sàpiga, aquest truc funciona amb els serveis de Gmail i Outlook, però és possible que també pugui ser emprat amb altres serveis de correu electrònic, només cal que el proveu amb la vostra adreça tot enviant-vos un missatge des d’una altra bústia!

Un cop ens arriben els missatges, podem crear fàcilment filtres per a tractar-los i derivar-los, amb més facilitat que no pas si ho féssim per adreça d’enviament.

Compte perquè alguns serveis en línia no accepten adreces que continguin el signe + per fer el registre d’usuari.

Guillem Alsina
Etiquetes: