Top Contributors: usuaris de Google que ajuden altres usuaris

Compartir

Busques ajuda per a algun producte/servei de Google? T’agrada ajudar la gent i voldries provar les noves eines de Google abans que ningú?

A les diverses vies a través de les quals Google proporciona ajut i suport tècnic als usuaris dels seus productes i serveis, se n’hi afegeix una altra que no ofereix directament la companyia del cercador, sinó que són els seguidors més fidels d’aquesta i, per tant, usuaris intensius dels seus productes, els qui l’ofereixen, organitzats, això si, per Google.

Aquesta organització, aquest paraigua que els acull, és el programa Top Contributors, amb el qual Google pretén organitzar aquest informal servei d’ajuda ofert per la mateixa comunitat, alhora que reconèixer i premiar aquells dels seus usuaris que hagin demostrat més interès pel què fa l’empresa.

El seu camp d’actuació són, sobretot, els fòrums de productes de Google, però també el lloc web Help On Social, a través dels quals dediquen una part del seu temps a resoldre dubtes i problemes.

Segons afirmen des de Google, durant el 2015, els Top Contributors van ajudar a resoldre els seus dubtes a més de 55 milions d’usuaris que empren fins a 30 productes diferents de Google. Malgrat que la interfície d’ús del servei es troba només en anglès, aquests usuaris responen a preguntes i solucionen dubtes en tots els idiomes en els quals es troben disponibles els serveis de la multinacional.

Existeixen tres graus segons l’expertesa de la persona i la seva implicació en el programa: usuari destacat, col·laborador principal (top contributor) i mentor. Aquests darrers, al seu torn, són els qui ajuden als dos primers perfils.

T’hi pots apuntar

Si en saps molt sobre els productes de Google, tens temps i vols donar un cop de mà a altres usuaris, et pots inscriure al programa Top Contributors.

Google no paga un sou als participants, però els dóna l’oportunitat de provar els seus nous serveis abans que la resta dels usuaris, així com d’assistir a esdeveniments exclusius, com ara la trobada bianual que es celebra a les oficines de la companyia a Mountain View.

Així doncs, el programa Top Contributors esdevé un vehicle excel·lent per a què aquelles persones a qui els agradi les noves tecnologies puguin convertir-se en early adopters dels productes de la companyia, i estar a l’avantguarda de tothom.

El terme Top Contributor no és nou, ja que amb anterioritat l’havia fet servir Yahoo! en el seu servei Q&A (Preguntes i Respostes, per les seves sigles en anglès).

Guillem Alsina
Etiquetes: