TV3 utilitza la realitat augmentada pels resultats de les eleccions municipals

Compartir

Aquest diumenge, els mitjans de la CCMA –TV3, Catalunya Ràdio i els mitjans interactius– faran un desplegament especial per seguir, minut a minut, la jornada electoral.

La nit electoral de TV3 tindrà dos platós connectats, el primer serà un espai virtual on els periodistes Núria Soler i Carles Prats faran el seguiment de les dades i l’altre un plató real on Ramon Pellicer i Lídia Heredia moderaran una taula de tertulians per fer l’anàlisi dels resultats.

La principal novetat d’aquesta jornada és aquest plató virtual que traslladarà a la Núria Soler i al Carles Prats a escenaris d’arreu de Catalunya utilitzant la tecnologia de la realitat augmentada. Amb aquesta tecnologia, el programa serà virtualment a les places dels ajuntaments de les quatre capitals catalanes, en una visualització de dades mai vista amb “mapping” a les façanes dels ajuntaments. Per altra banda, els resultats dels sondejos i de l’escrutini es podrà seguir amb un gran mapa virtual de Catalunya en 3D ubicat al mig del plató.

El programa especial començarà a les 7 de la tarda i tindrà quatre parts ben diferenciades. En la primera es repassarà tota l’actualitat que hagi generat la jornada i les votacions. Com a convidats, hi haurà els qui van ser alcaldes històrics de Girona, Tarragona i Lleida -Joaquim Nadal, Joan Miquel Nadal i Antoni Siurana- i la intervenció de Diana Garrigosa, dona de Pasqual Maragall. També hi intervindrà l’analista polític de TV3 Josep Maria Martí Rigau, i els periodistes de xarxes i internet Pere Bosch i Eva Varas, a més del president de TNS Demoscopia, Lluís Fatjó-Vilas, responsable del sondeig de TV3.

TV3_eleccions_2

A les vuit en punt es farà públic el sondeig per Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. També s’oferiran els sondejos de Madrid i altres ajuntaments importants d’Espanya, i el de les comunitats de Madrid, Aragó i Castella-la Manxa.

Els espectadors podran veure les reaccions dels representants dels diferents grups polítics davant les estimacions dels sondejos. Hi participaran Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC), Esther Niubó (PSC), Pere Calbó (PP), Dolors Camats (ICV), Carlos Carrizosa (Ciutadans) i Quim Arrufat (CUP).

Aquest macroprograma seguirà l’escrutini en temps real de tots els municipis de Catalunya, els principals ajuntaments d’Espanya, els parlaments autonòmics espanyols i el Consell d’Aran. Es preveu que els resultats comencin a arribar cap a les nou del vespre i que, cap a les onze, ja siguin definitius en molts casos.TV3_eleccions_4

A partir de les onze serà el moment de l’anàlisi dels resultats a càrrec de Josep Maria Martí, analista polític, i amb les valoracions dels directors i subdirectors dels principals rotatius que es publiquen a Catalunya: “La Vanguardia”, “El Periódico”, “Ara”, “El Punt Avui”, i les edicions a Catalunya d’“El País” i “El Mundo”.

Durant el programa hi haurà connexions amb totes les seus dels partits a Barcelona i també a Girona, Tarragona i Lleida, i un seguiment de les eleccions del Consell General d’Aran. Els professionals de TV3 també seran a les seus del PP, PSOE, Podem i Ciutadans, a Madrid. Durant la nit hi haurà connexions en directe amb Palma i València per conèixer l’evolució dels resultats en aquestes comunitats.

Divendres es va fer l’assaig general del programa, i des del compte de Twitter del @324cat, es publicaven algunes imatges com aquestes:

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: