Twitter considera superar els 140 caràcters

Compartir

Els tweets continuaran essent tweets, però la xarxa social de microblogging posarà eines per poder-se expressar també en fins a 10.000 caràcters, i que complementaran els 140 d’un tweet. No serà, però, abans del març.

Una constant a Twitter des que aquest servei en línia va néixer ha estat la limitació de 140 caràcters en els missatges que s’hi publiquen. Una constant al mateix temps que el seu encant i que ha fet que molta gent s’hi enganxés, alhora que també ha representat una limitació per a d’altres. Ara, Twitter estudia com superar aquesta limitació.

Segons ha publicat en exclusiva el lloc web nord-americà Re/code, Twitter estaria provant una solució que, tot mantenint l’aspecte visual limitat als 140 caràcters, permetés expandir el text fins arribar als 10.000.

El mateix Jack Dorsey -un dels fundadors i CEO de Twitter- ha emès una piulada en la qual parla del que suposa el límit dels 140 caràcters, de la bellesa estètica que suposen les solucions que troben els usuaris per comunicar-se en tan breu espai, però al mateix temps de la limitació que suposa per a la comunicació i de com superar-la, i ho ha fet emprant una tècnica sovint emprada també per molts tuitaires per a comunicacions llargues: escriure en un processador de textes o altra eina, fer una captura de pantalla, i publicar-la en un tuit com a imatge:

L’ús d’aquestes tècniques per escapar a les limitacions de Twitter hauria pogut ser un dels desencadenants de que l’empresa estigui reconsiderant aquesta històrica limitació, tot i que sense voler-la abandonar del tot, trobant una solució intermitja.

L’altre factor clau seria el poder atraure nous usuaris que actualment no usen Twitter o ho fan molt poc, precisament per culpa d’aquesta limitació.

La llibertat de longitud en els missatges directes i privats que els usuaris d’aquesta xarxa social es poden enviar entre ells i que, precisament, poden arribar fins als 10.000 caràcters, podria ser el precedent d’aquesta nova iniciativa.

Però, al mateix temps, i com fa notar Re/code, cada vegada que Twitter ha fet proves per avaluar com seria rebuda una iniciativa per superar la limitació de 140 caràcters, s’ha trobat amb una resposta negativa per part dels usuaris que han servit com a “conillets d’indies”, sense comptar que probablement això rebria crítiques dels usuaris més puristes del servei, crítiques que podrien arrossegar-ne d’altres a veure-ho amb mals ulls.

La fòrmula podria ser una mena d’afegit, limitar el que es veu del tweet a 140 caràcters i, tot el que passi d’això, amagar-ho i permetre desplegar-ho amb un botó. D’aquesta manera, es mantindria l’essència d’haver d'”atrapar” al lector en 140 caràcters, però facilitant alhora que s’expressi en més espai.

Guillem Alsina
Etiquetes: