Twitter en català supera els 150.000 usuaris

Compartir

El Twitter en català ja supera els 150.000 usuaris segons el portal twitterencatalà.org.

La petició que Twitter es tradueixi al català va ser la campanya 2.0 més important vista mai a casa nostra. Tot va començar amb un post d’Albert Cuesta a La Vanguardia l’any 2009, demanant la traducció de la xarxa social. No va ser fins el juliol del 2012 que va arribar la primera versió i que poc a poc s’ha anat millorant gràcies a la col·laboració dels usuaris, mitjançant el ‘crowdsourcing’. Les accions per aconseguir l’objectiu han anat des d’una piulada massiva pel Twitter en català, que va ser trending topic mundial diversos cops, fins a una recollida de signatures, passant per les cartes enviades a la seu internacional de la companyia.

Per entendre tot el procés us recomanem aquesta entrevista que VilaWeb va fer a Albert Cuesta.

La traducció al català va ser una de les més ràpides, segons va informar un dels promotors de la web en català, Eduard Martín. Quan va aparèixer Twitter en català, moltes persones i institucions van fer el canvi i, en menys d’una setmana, la xifra va pujar fins a 22.000 usuaris. 

Avui en dia els usuaris amb més seguidors que utilitzen aquesta versió són @fcbarcelona_cat, @BoKrkic, @ElTerrat, @tv3cat, @Barca, @SergiRoberto10, @JuanjoBrau, @APMTV3, @FCBhandbol i @diariARA.

Aquesta ha estat l’evolució segons Data’n’Press, un estudi de Periodisme de Dades i anàlisis de Big Data encarregat del projecte que analitza l’activitat @encatala.evolucio twitter en catala

Encara avui es pot seguir ajudant a millorar-ho a través del portal de traducció o de #TTC_ca, l’etiqueta proposada per Twitter, tot i que sense activitat.

 

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)