Twitter es dota d’un consell assessor en seguretat

Compartir

Entre les seves tasques, evitar el ciber-assetjament, el racisme en les piulades, o facilitar els tràmits per recuperar un compte segrestat.

Preocupada per la seguretat dels seus usuaris (un tema sempre a debat i cada cop més), Twitter ha llençat una nova iniciativa per tal d’oferir uns nivells més alts de seguretat en la seva xarxa social: el Trust and Safety Council (en català: Consell de Seguretat i Confiança).

Aquest organisme consultiu arrenca aplegant en el seu si una quarantena d’organitzacions i experts pertanyents a 13 regions (sense especificar més) del món, els quals estudiaran els problemes de seguretat i privacitat als quals s’enfronten els usuaris de la coneguda xarxa social de microblogging, i emetran resolucions que serviran a l’empresa per implementar polítiques que facilitin ambdós aspectes (íntimament lligats, tot val a dir) als seus usuaris.

Pràctiques com el ciberbullying (i que podem traduïr com “ciber-assetjament”), el robatori d’identitat, la lliure expressió en línia, la seguretat dels nens, o la lluita contra comentaris racistes, seran alguns dels aspectes que tractarà el nou consell assessor.

Altres línies de treball que es desenvolupen a través del lloc web del nou Consell són impedir que un compte sigui segrestat, o recuperar-lo en cas que ja ho hagi estat, simplificant i agilitzant les gestions per a fer-ho, ja que en el procés s’ha de comprovar que la persona que ho reclama sigui la legítima propietària del compte reclamat.

Guillem Alsina
Etiquetes: