Twitter estira els 140 caràcters

Compartir

Ni les fotos, ni els vídeos, ni els enllaços, comptaran per al balanç total de 140 caràcters d’una piulada, al contrari del que havia vingut passant fins ara.

Tal com ja vaig avançar fa uns dies aquí mateix basant-me en una informació publicada per Bloomberg, Twitter ha anunciat canvis a la manera de comptar els 140 caràcters que formen, com a màxim, una piulada (tweet).

Si fins ara entre aquests s’hi comptaven elements com ara els enllaços o les fotografies (reduïdes, de fet, a enllaços que restaven 23 caràcters al còmput total cadascuna), ara aquests i altres elements queden fora del recompte total.

Els canvis, que han estat anunciats a través del blog de Twitter, seran implementats al llarg dels propers mesos, sense que l’empresa hagi concretat més. Aquest temps entre l’anunci que ara es produeix i la implementació dels canvis servirà a Twitter per publicar noves APIs del seu servei i aplicacions, la qual cosa serà útil per als desenvolupadors de terceres parts que treballen oferint solucions als usuaris del servei de microblogging.

Probablement, aquesta temporalització indefinida amb un gran marge també és deguda al fet que des de Twitter volen escoltar les opinions que segur sorgiran a través de la mateixa xarxa social, sempre polaritzada entre partidaris i detractors (encara que acostumen a ser més sorollosos aquests darrers) dels canvis que s’hi van introduint.

Concretament, els canvis que s’hi faran són:

  • Mencions en rèpliques. Si fins ara quan contestàvem a una piulada (fèiem el que s’anomena un reply en anglès), els noms d’usuari als quals contestàvem -precedits del símbol @- comptaven per al total de 140 caràcters, a partir d’ara no ho faran. Diferent és si incloem algú altre en la rèplica o, almenys, així hauria de ser teòricament. Segur que serà molt pràctic a l’hora de respondre a piulades que tenen un bon nombre de referències a usuaris.
  • Multimèdia. Ni fotografies, ni vídeos o altres mitjans, comptaran per al recompte total de 140 caràcters. Aquí, Twitter també hi inclou les enquestes, que la companyia de l’ocell blau va presentar l’octubre de l’any passat.
  • Retuiteja’t a tu mateix! i no només als altres; com a part de les novetats, Twitter no només treu més suc als 140 caràcters traient elements que formin part del recompte, sinó que també afegeix el botó de repiular a les piulades del vostre mateix usuari, de manera que hom sempre es podrà citar a ell mateix.
  • S’ha acabat el posat un punt davant l’@ per citar perfils al principi d’una piulada per tal que aquesta surti en el nostre Timeline públic i no quedi amagada entre les respostes. A partir d’ara podrem començar una piulada directament amb el símbol de l’arrova (@) i aquesta sortirà en el nostre Timeline, arribant a tots els nostres seguidors. Això també ens permet estalviar-nos un caràcter dels 140.

I aquí s’acaben, de moment, les novetats. I dic de moment, perquè Twitter ja ha avançat que en el futur en vindran més.

Guillem Alsina
Etiquetes: