Twitter podria excloure els enllaços del límit de 140 caràcters

Compartir

Ni els enllaços a llocs web externs, ni els enllaços a fotografies comptarien com a caràcters per al límit de 140 en els tweets.

Nou pas endavant de Twitter per superar la barrera autoimposada pels 140 caràcters? De moment, només es tracta d’un rumor del qual se n’han fet ressò diversos rotatius en línia, i que ha llançat el diari econòmic Bloomberg basant-se en una font propera a la companyia de l’ocell blau que el mitjà no ha identificat.

Twitter ha declinat fer cap comentari al respecte, malgrat que segons Bloomberg el canvi seria imminent, en menys de dues setmanes.

La idea seria deixar de comptar els caràcters que composen els enllaços a llocs web externs i les URLs de les fotografies, per al total de 140 caràcters com a màxim de cada tweet, excloent aquests elements i que siguin extres.

Actualment, els enllaços treuen 23 caràcters del total de 140, deixant-lo a 117 caràcters útils en un tweet si hi incloem un enllaç. Pel que fa a les imatges, aquestes de fet no són més que un enllaç que apunta a un servidor de la mateixa Twitter, que és on es desen les imatges. El sistema, en detectar que aquell enllaç apunta a un fitxer d’imatge, el que fa és presentar-lo en pantalla com a tal, i no com a enllaç, restant el mateix nombre de caràcters al tweet.

Això porta aparellat el problema de què passarà si en un mateix tweet l’usuari decideix incloure-hi més d’un enllaç o d’una imatge. Actualment, el límit són els 140 caràcters, però si les imatges i els enllaços deixen de comptar per a aquest límit, hi haurà alguna mena de limitació pel que fa al nombre d’imatges o d’enllaços?

Potser Twitter està interessada a convertir el seu servei en un altre lloc més en el qual publicar-hi petites galeries d’imatges, que és en el que es podria convertir cada tweet.

De fet, el servei de microblogging ha potenciat el seu apartat multimèdia al llarg dels darrers mesos, amb una funcionalitat de vídeo com és Periscope i amb vídeos publicats amb “autoplay” quan els carreguem.

Guillem Alsina
Etiquetes: