Un català condemnat a pagar 1.300 euros per insultar per Twitter a Cifuentes

Compartir

La jutge penal número 24 de Madrid ha condemnat a pagar 1.300 euros un jove lleidatà per un delicte d’injúries a la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes.

Ara fa 2 anys, a Twitter l’usuari @ximicomix va enviar un missatge a Cifuentes sota el hashtags #callaputa que deia “Calla puta no tienes dignidad” i que formava part d’una campanya a la xarxa en contra de la política. La delegada del Govern ho va denunciar a la policia per considerar que era una campanya per desprestigiar el seu honor i la seva dignitat.

La sentència va arribar fa uns dies a través d’un article al diari El Mundo. Segons expliquen, els advocats de Cifuentes demanaven quatre anys de presó, però un acord entre les dues parts va fer que tot acabés amb una multa de 300 euros, 1.000 euros d’indemnització i el cost del judici. A més, l’usuari està obligat a tancar el seu usuari de Twitter però també de Facebook, ja que va ser el creador d’un esdeveniment anomenat “Hamor para Cristina Cifuentes en Twitter”.

A l’acta hi consta que l’acusació particular s’adhereix a allò formulat per la Fiscalia de Madrid en la modificació de les seves conclusions; i els diners que rebi Cifuentes seran donats a la Fundació del Pare Garralda, amb la qual col·labora habitualment, segons fonts jurídiques.

Aquesta notícia va arribar pocs dies després que la Guardia Civil detingués a 21 persones per delictes associats al enaltiment del terrorisme a través de les xarxes socials. Dos fets que obren el debat sobre la llibertat d’expressió i fins a quin punt som lliures a Internet.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: