Una estafa a la xarxa deixa sense estalvis a més de 50.000 espanyols

El brasileny Carlos Costa, un dels fundadors de TelexFree que també ha tingut problemes amb la justicia del seu país
Compartir

Una estafa piramidal duta a terme per la companyia TelexFree ha deixat a més de 50.000 ciutadans espanyols sense els seus estalvis. Segons informa el diari El País, el frau és planetari i la companyia hauria estafat al voltant de 730 milions d’euros.

El treball consistia a publicar cada dia cinc avisos publicitaris de l’empresa en pàgines web de classificats, la majoria dels Estats Units i el Brasil, acceptades per l’empresa. Per això, es guanyaven 100 dòlars setmanals, de manera que -s’estimava-, es recuperaria la inversió en tres mesos i mig. Però, per a poder treballar, primer exigien invertir almenys 750 euros en un únic pagament anual.

James Merrill, un dels principals executius de TelexFree fou detingut a Boston el passat mes de juny, i posat en llibertat sota fiança de 900.000 dòlars. La SEC (Securities and Exchange Commission) dels Estats Units d’Amèrica ha tancat totes les seves activitats comercials i també ha clausurat la seva pàgina web.

Una de les comparatives de preus que tenia com a reclam al Brasil

Una de les comparatives de preus que tenia com a reclam al Brasil

Els damnificats espanyols preparen una demanda col·lectiva a la qual ja s’hi han apuntat més de mil damnificats, i esperen que totes les persones implicades s’apuntin per tenir més força junts i així poder recuperar tots els diners invertits en aquesta feina.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: