Una oportunitat fantàstica per aprendre seguretat… i de franc!

Compartir

Durant aquest mes d’Agost us podeu subscriure si teniu més de 18 anys i un bon nivell d’anglès al programa subvencionat de Cisco de formació en Ciberseguretat. Aquest programa inclou formació de franc, laboratoris i proves per tal de poder disposar de coneixements per accedir al rol d’analista de seguretat en un centre d’operacions (que per altra banda a més de ser molt interessant, és una feina ben pagada). La durada estimada és de 3 mesos i es necessiten certes competències tècniques que trobareu a la pàgina de subscripció

Per iniciar el procés d’avaluació només heu d’emplenar un formulari amb les vostres dades, el teu futur està només a un clic… I és que hi manquen professionals en el camp de la seguretat informàtica.

La mancança no és únicament a Europa, el problema és a escala mundial. Tot i que s’estan impulsant iniciatives en termes de formació, la necessitat comença a ser imperiosa.

De fet en diuen els entesos que en termes de seguretat informàtica hi ha dues classes d’empreses: les que han tingut una bretxa i les que no ho saben encara.

Aquesta necessitat de perfils professionals al camp de la seguretat informàtica, des del meu punt de vista, s’agreujarà els pròxims temps amb el sorgiment d’una nova tendència industrial: la internet de les coses (IoT: internet of things). El punt és que qualsevol dispositiu estarà permanentment connectat a Internet. De fet, ja ho comencem a percebre al nostre dia a dia… televisors, càmeres, telèfons, rellotges, cotxes… el nombre de punts d’entrada pels dolents digitals és parell a aquest increment en els dispositius connectats.

Si hi teniu curiositat del que a dia d’avui hi ha connectat a Internet de forma directa, podeu donar un cop d’ull mitjançant un cercador especialitzat. Com funciona? Shodan va escanejant les adreces IP i comparant la resposta que rep la classifica segons la seva natura. Hi podeu trobar des de càmeres IP fins a sistemes SCADA (control industrial) connectats…

shodan 600

En cas que et vulguis endinsar en el món dels hackers, us recomano la sèrie Mr. Robot, molt addictiva!

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: