Viure a l’exterior ja no és cap impediment per aprendre català

Compartir

La Generalitat posa en marxa el programa “De cap a cap”, amb el qual facilita l’aprenentatge del català des de l’exterior.

La distància ja no és cap impediment per aprendre, gràcies a Internet; universitats a distància, documentació i cursos lliures,… l’oferta és àmplia i variada, també pel que fa al català.

I ara el Departament de Cultura de la Generalitat, a través de la Direcció General de Política Lingüística, juntament amb la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, ha posat en línia el curs De cap a cap, dirigit essencialment a families d’origen català que viuen fora de Catalunya i que desitgen que els seus fills aprenguin la seva llengua.

El material del curs busca que l’aprenentage es pugui realitzar d’una manera fàcil, àgil i divertida, per la qual cosa compta amb materials especialment concebuts per a la seva edat.

El curs parteix d’una guia didàctica que la Secretaria d’Afers Exteriors va elaborar en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i que ofereix al seu web.

La Direcció General de Política Lingüística ha dut a terme el procés d’adaptació d’aquests continguts estàtics, pensats per ser impresos a un format interactiu i multimèdia i els ha integrat a la plataforma Aula mestra de la plataforma d’aprenentatge Parla.cat , de manera que el curs esdevé obert, fàcil de seguir i amb un disseny atractiu, i permet posar en contacte infants d’entre 4 i 9 anys de diferents llocs del món mentre practiquen de manera lúdica el català.

Guillem Alsina
Etiquetes: