Vodafone compra Ono, tot el que necessites saber

Compartir

El grup de telefonia mòbil Vodafone ha comprat l’empresa Ono líder de la tecnologia de cablejat òptic a Espanya i també operadora de telefonia mòbil en una operació que ha costat 7.200 milions d’euros.

El conseller delegat de Vodafone, Vittorio Colao ha assenyalat que

“La combinació de Vodafone i Ono crea un líder en les comunicacions integrades a Espanya i representa una atractiva oportunitat de creació de valor per Vodafone. La demanda per les comunicacions unificades fix i mòbil ha crescut significativament a Espanya en els últims anys i aquesta transacció -conjuntament amb el nostre pla de desenvolupament de fibra fins a la llar-, accelerarà la nostra capacitat per oferir propostes de qualitat en el mercat espanyol .”

2014-03-18

L’empresa britànica estava meditant dues opcions per intentar rebaixar la fuga de clients i rebaixar les pèrdues econòmiques dels últims anys: Perdre quota de mercat respecte altres companyies com Orange i empreses minoritàries com PepePhone, Tuenti, Yoigo, etcètera. O la seva altra opció, que ha quedat totalment descarta amb la compra de Ono, sortir a cotitzar a la borsa.

Amb això Vodafone podrà ampliar les seves tarifes tant per telefonia mòbil, televisió, telefonia fixa i internet i així podrà oferir paquets conjunts, tot inclòs, com està fent la competència; a part de la incorporació d’aproximadament dos milions de clients i quasi tot el cablejat de la xarxa de fibra òptica de la Península Ibèrica exceptuant la part nord.

Després d’aquesta compra Movistar continuarà en la primera posició amb 24,9 milions d’usuaris seguit per més a prop de Vodafone, consolidant-se a la segona posició amb 17,2 milions (del 24,6% fins al 28%) i distanciant-se de Orange, que és quedaria amb 14,4 milions. I si parlem de quota de mercat sobre la connexió a la banda ampla passarà del 7,2% fins al 21%.

Després de tot això han crescut el rumors sobre la possible compra d’Orange a Jazztel per no desinflar-se dels seus competidors i oferir paquets més productius i competitius. En cas de realitzar aquesta compra només hi hauria quatre grans companyies (Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo) on podrien oferir tots els productes.

Des d’Ycom estarem esperant les últimes novetats sobre aquests moviments i us informarem al detall.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: