Vodafone porta la 4G al 93% dels catalans

Compartir

Amb un 75% dels municipis coberts, ja gairebé la totalitat de la població catalana pot gaudir de la màxima velocitat mòbil, segons xifres presentades per la mateixa operadora.

En un acte celebrat a Barcelona, Vodafone va fer balanç del seu darrer any d’operacions al Principat, un balanç en el qual destaquen les seves xifres de cobertura de quarta generació.

Segons afirma la mateixa operadora, actualment ofereix cobertura 4G a 719 municipis, el que suposa 562 municipis més que fa un any i un 75% de tots els municipis catalans que gaudeixen d’aquest servei.

A més, la companyia ja ha posat en funcionament la seva xarxa 4G+ (tecnologia LTE Advanced o 4,5G) a 23 ciutats. Aquesta tecnologia permet esprémer més encara la connectivitat 4G, facilitant velocitats de fins a 300 mbps.

Això és possible gràcies al què en anglès s’anomena carrier aggregation, i que significa que el terminal es pot connectar a la xarxa emprant diverses freqüències simultàniament, el què seria equivalent a duplicar els carrils d’una autopista, permetent així el pas de més vehicles de manera simultània. En el nostre exemple, substituïu cada vehicle per un paquet de dades.

Entre les ciutats catalanes que ja poden gaudir de connectivitat 4G+ hi trobem Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Badalona, Figueres, Sitges, Vic o Vilafranca del Penedès, entre d’altres.

Amb l’alliberament de freqüències producte del divident digital (el que ha provocat la reordenació dels canals de la TDT i la desaparició d’alguns), han quedat lliure les freqüencies necessàries per establir un servei que, paulatinament, s’anirà posant a disposició dels clients de l’operadora a Catalunya.

Altres xifres que l’operadora va presentar ahir van ser la cobertura de més d’un milió de llars amb la seva oferta de fibra i productes “convergents” (és a dir, que permet contractar en un sol paquet la telefonia fixa, mòbil, l’accés a internet i la televisió/continguts digitals), dins dels quals l’oferta de Netflix s’ha erigit en un potent pol tractor.

Guillem Alsina
Etiquetes: