WhatsApp anuncia el tall del seu servei per a BlackBerry OS

BlackBerry Priv exhibint el teclat físic
Compartir

La companyia compleix set anys i aprofita per anunciar una “neteja” en les plataformes suportades, de les quals n’elimina la de BlackBerry.

BlackBerry OS continua el seu inexorable camí cap a la defunció i l’oblit: mentre la mateixa companyia canadenca ja ha deixat palès per activa i per passiva que el seu futur (si és que encara en té) es troba a Android, els principals productors de programari li comencen a donar l’esquena.

És el cas de WhatsApp, que amb motiu del seu setè aniversari, ha anunciat que a finals d’aquest any finalitzarà el suport per a diverses plataformes i sistemes operatius.

Algunes d’aquestes són lògiques, com Symbian S40 i S60, que ja han finalitzat el seu cicle de vida, ja fa temps que no es presenten terminals que les emprin, i ja no se’n presentaran, pel que no és necessari allargar gaire més el cicle de vida de l’aplicació donat que queden cada dia menys usuaris de terminals que emprin aquest sistema, i no n’hi hauran de nous en el futur.

També Windows Phone 7.1 i Android 2.1 i 2.2 deixaran de ser suportats, ocupant ja un espai residual en el mercat. Però el que crida més l’atenció és que BlackBerry OS també ho deixarà de ser, fins i tot incloent la seva darrera versió.

En franca decadència, la plataforma de la canadenca ja no és, ni de bon tros, el que era abans, i ara costa trobar algú amb una BlackBerry a la butxaca.

La mateixa companyia ja ha llançat terminals basats en Android, i malgrat que ha fet diverses crides a favor de la seva pròpia plataforma, sembla ben palès que en el futur es recolzarà exclusivament en Android amb el seu programari corporatiu com a valor afegit en front d’altres fabricants de terminals que també empren la plataforma del robot verd.

Els primers intents, amb terminals que poseeixen un preu que molts consideren excessiu no han resultat gaire encertats.

Sens dubte, l’abandonament de WhatsApp de la plataforma de BlackBerry és com un pròleg al què ja comença a ser el “Crepuscle dels déus” per al sistema operatiu de la canadenca.

Guillem Alsina
Etiquetes: