WhatsApp publica app per a escriptori

Compartir

És compatible amb les dues principals plataformes informàtiques, i funciona igual que el servei web, que no desapareixerà.

Ho avançàvem fa uns dies: WhatsApp ha presentat una app nativa per a sistemes operatius d’escriptori, concretament Windows i Mac OS X.

El seu funcionament no canvia en relació amb el servei via web que l’empresa de missatgeria instantània propietat de Facebook va llançar a finals de gener del 2015, i que va venir a respondre -si bé amb algunes crítiques per l’escassa seguretat que presentava- a la demanda d’una aplicació d’escriptori per part dels usuaris.

Sembla ara que aquella aplicació era només un pas intermedi per esperar aquesta aplicació d’escriptori. El llançament de l’app d’escriptori no vol dir que la versió web hagi de desaparèixer o, almenys, des de WhatsApp no s’ha indicat res en aquest sentit.

La compatibilitat de l’app de WhatsApp per a l’escriptori és amb Windows a partir de la versió 8 en endavant, i per a Mac OS X 10.9 o superior. No hi ha, almenys de moment, versió per a GNU/Linux, una plataforma en la qual sí que funciona WhatsApp Web.

La mecànica de funcionament és la mateixa que amb el servei web: escanejar des del telèfon on tinguem WhatsApp activat el codi QR que ens sortirà a la pantalla, i a partir d’aquí ja podrem començar a seguir les converses que hàgim començat en el nostre terminal o encetar-ne de noves, en una interfície d’usuari idèntica a la de WhatsApp Web.

La descàrrega d’aquestes dues apps ja es pot dur a terme directament des de la web de WhatsApp.

Guillem Alsina
Etiquetes: