WhatsApp sobrepassa la barrera dels mil milions d’usuaris

Compartir

Menys de quinze dies després d’haver-ne fet el client totalment gratuït, el servei de missatgeria instantània propietat de Facebook anuncia haver passat la barrera dels mil milions d’usuaris.

L’anunci ha estat realitzat a través del seu blog. WhatsApp va anunciar que deixava de cobrar la quota anual que fins ara carregava als seus usuaris passat un temps d’ús gratuït, per passar a ser totalment i per sempre -segons afirmaven- gratuït.

Amb un servei que ha estat sempre en números creixents, és difícil dir quant ha afectat a l’adopció de WhatsApp realment l’anunci de la seva gratuïtat perpètua, encara que és plausible pensar que potser ha avançat alguns dies, setmanes o fins i tot mesos l’arribada a aquesta fita.

Queda pendent saber de què es finançarà WhatsApp, ja que ni cobra directament als usuaris, ni els presentarà publicitat si hem de creure les promeses de la subsidiària de Facebook. El seu futur passa per uns serveis de caire corporatiu/empresarial que encara no ha presentat però si enunciat de cara al futur, i que facilitaran la presència d’empreses i organitzacions a la seva xarxa de missatgeria instantània amb eines per estar en contacte amb clients, usuaris i persones interessades en els seus productes i serveis, unes eines que, aquest cop si, seran de pagament.

Guillem Alsina
Etiquetes: