Wi-Fi que consumeix com Bluetooth LE

Compartir

La companyia xinesa Rockchip promet una durada de fins a 35 anys d’un dispositiu alimentat amb una simple pila de botó.

L’explosió de dispositius de la IoT (Internet of Things, Internet de les Coses) ha comportat el problema de l’alimentació elèctrica per als petits dispositius connectats que es comencen a distribuir per tot arreu, com sensors de diversos tipus.

El Bluetooth LE (de Low Energy, baixa energia) és una solució barata i que consumeix poc, malgrat que amb menys capacitats i abast que la connectivitat Wi-Fi, de manera que aquesta darrera és més indicada, tot i que consumeix una major quantitat d’energia. Tot i això, hi ha solucions Wi-Fi que permeten a un petit dispositiu romandre en actiu durant una dècada amb la sola alimentació d’una pila de botó corrent.

Ara, la multinacional xinesa Rockchip ha més que triplicat aquesta vida operativa, prometent un funcionament ininterromput de fins a 35 anys a un dispositiu que empri, com a connectivitat Wi-Fi, el seu darrer desenvolupament, que permet connectar-se com qualsevol altre dispositiu Wi-Fi, però amb un consum elèctric semblant al del Bluetooth LE.

El Rockchip RKi6000 és el primer SoC (System on a Chip) concebut per als petits dispositius de la IoT que empra aquesta nova tecnologia de connectivitat, i que ha estat presentat en el marc del Computex de Taiwan, una de les principals fires i esdeveniments tecnològics que es celebren al món.

En total, la reducció del consum energètic d’aquesta solució està xifrada en un 85% respecte a les tecnologies existents actualment al mercat.

Em dóna alguna cosa només d’imaginar-me la seva aplicació a smartphones, tablets i ordinadors portàtils…

Guillem Alsina
Etiquetes: