Wiki Loves Monuments 2016 engega amb nous premis

Fotografia d'Henri Moreau sota llicència lliure
Compartir

Imatge de portada: el Castellet de Perpinyà. Fotografia d’Henri Moreau sota llicència lliure

Amb l’arribada del setembre, l’Amical Wikimedia ens proposa una nova edició del concurs Wiki Loves Monuments, el qual consisteix en la creació d’articles i fotografies dels monuments dels territoris de parla catalana. Aquesta serà la sisena edició del concurs.

L’objectiu d’enguany és, segons Àlex Hinojo (cap de projectes de l’Amical Wikimedia) “tapar forats: aconseguir fotografies i articles de tots aquells monuments catalogats que encara no en tinguin”.

Com  premi, l’Amical Wikimedia atorgarà lots de llibres als autors de les tres millors fotografies i als tres usuaris que creïn o millorin més articles. Les fotografies de les comarques gironines i del País Valencià també tenen premi especial gràcies al Patronat de Turisme Costa Brava Girona i al Servei de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, respectivament.

El Memorial Democràtic de Catalunya també premiarà qui faci més articles sobre els monuments d’Espais de Memòria, i el Museu Valencià d’Etnologia homenejarà aquells que facin més articles o fotos dels béns de rellevància local etnològics valencians.

A tot, els tres viquipedistes que facin més articles sobre monuments andorrans en qualsevol idioma rebran lots de llibres gràcies a Turisme d’Andorra. A més, la Casa Batlló entregarà una entrada doble per gaudir del monument en exclusiva a porta tancada a aquell que més ampliï el seu article.

Entre els anys 2011 i 2013, l’Amical Wikimedia va organitzar diverses campanyes del concurs Wiki Loves Monuments on es van recollir desenes de milers de fotografies del patrimoni arquitectònic. Amb aquestes campanyes també s’ha fet una gran difusió del nostre patrimoni, descobrint el seu valor, cercant documentació, revisant i corregint elements. Algunes àrees ja estan totalment cobertes de fotografies. És per això que des del 2014, el concurs va fer un salt endavant incorporant la creació d’articles de monuments per utilitzar les fotografies presentades.

La missió de la Viquipèdia és difondre tot el coneixement i els monuments tenen moltes coses per explicar.

Guillem Alsina
Etiquetes: