YouTube de pagament per al 2016?

YouTube ofereix pel·lícules gratis amb anuncis
Compartir

Google prepara la versió amb continguts de pagament del seu popular servei de vídeo, de moment exclusivament amb continguts propis.

Els rumors sobre una futura plataforma de pagament de YouTube ja fa temps que corren per Internet, però ara és el gegant Bloomberg qui se’n fa ressó apuntant a una posada en marxa per a finals d’aquest any o per a algun moment del vinent.

I en què consistiria aquest servei de pagament? Abans de res, tranquilitzeu-vos tots plegats que no vol dir ni remotament que tot YouTube es converteixi en un servei de pagament, és a dir, que podrem seguir gaudint d’aquesta plataforma per veure vídeos i publicar-ne de manera gratuita. Però, a partir d’un moment determinat, comptarà amb una mena de “servei premium” de pagament, amb continguts exclusius i originals.

Segons revela Bloomberg, cap de les grans productores ha signat per posar les seves sèries en el nou servei de vídeo de Google, que se les haurà d’empescar per sobreviure amb continguts única i exclusivament propis o gairebé.

Qui si han signat han estat les estrelles del mateix mitjà, és a dir, aquells productors de contingut que han nascut i crescut dins mateix i gràcies a YouTube.

D’aquesta manera, la nova iniciativa de Google apostaria per l’endogàmia amb les pròpies estrelles que ha generat l’ecosistema de vídeos i que no estan presents a cap dels serveis amb els quals rivalitzaria: Netflix entre altres proveïdors de vídeo en línia, i els canals de televisió per cable.

Encara que probablement, i en no poder comptar amb canals de televisió per cable ni sèries que ja estan en antena, és probable que des de Google preparin el seu servei no com una alternativa als seus competidors, si no com a quelcom complementari.

El preu hauria d’anar en conseqüència, ser molt baix per a què els suscriptors es puguin permetre el pagament d’un servei de TV per cable o de continguts a la carta, juntament amb el YouTube de pagament.

Guillem Alsina
Etiquetes: