YouTube està provant la seva missatgeria instantània

Compartir

Diverses publicacions en línia se n’estan fent ressò, tot i que el nou servei no ha estat anunciat encara de manera oficial.

Segons algunes publicacions en línia com la prestigiosa Wired, el servei de vídeo en línia YouTube, propietat de Google, està provant amb alguns dels youtubers estrella un nou servei de missatgeria instantània propi, nascut amb l’objectiu de facilitar tant el compartir referències de vídeos entre usuaris, com el de comentar-los.

Ara per ara, i des del naixement de YouTube, si volem donar a conèixer als nostres amics un vídeo que hem descobert en el servei i que considerem interessant, només tenim una opció: compartir-ne la URL mitjançant correu electrònic o un servei de missatgeria instantània tal com Hangouts, WhatsApp o Facebook Messenger.

Des de la interfície web de YouTube és possible compartir el vídeo per correu electrònic amb una altra persona sense deixar la pàgina web, mentre que a l’app comptem amb la típica funcionalitat de compartir que ens presenta una llista de les apps instal·lades al nostre terminal i que disposen de la capacitat de compartir d’alguna manera el contingut.

El popular servei de vídeo a la carta vol posar fi a això i, probablement, de passada també evitar que els usuaris marxin de la seva pàgina web o l’app mòbil per tal de compartir un vídeo (no sigui que després no tornin…), quelcom que es podrà fer directament a través del nou servei intern de missatgeria instantània que, provisionalment, rep el nom de Native Sharing.

Potenciar la conversa sobre el contingut dels vídeos també és l’altre objectiu de Google amb aquesta nova funcionalitat, de manera que els internautes “perdin” més temps en el servei de vídeo a la carta, darrerament una mica tocat per la moda del social live streaming, l’emissió de vídeo en temps real a través de les xarxes socials com Facebok i Twitter (Periscope). No obstant això, YouTube continua essent el servei de vídeo en línia líder.

No és possible dir, a hores d’ara, si Native Sharing substituirà els comentaris als vídeos, però sembla més probable que ambdós sistemes coexisteixin, com a mínim al principi i esperant a veure com evoluciona el nouvingut.

No hi ha data de desplegament massiu d’una funcionalitat que, de moment, només l’estan provant uns pocs usuaris privilegiats, youtubers de renom.

Així llueix en les proves prèvies la funcionalitat de missatgeria instantània de YouTube

Així llueix en les proves prèvies la funcionalitat de missatgeria instantània de YouTube

Guillem Alsina
Etiquetes: