YouTube s’endinsa en la realitat virtual

Compartir

Una app especial per a Android que ja compta amb continguts i que en tindrà molts més gràcies als socis de YouTube en aquesta nova aventura.

L’aposta que Google ha fet per la realitat virtual en la passada Google I/O no només es materialitzarà, com ja vam veure, en unes noves ulleres, la nova interfície d’Android pensada per fer servir quan portem les esmentades ulleres posades, i la possibilitat que terceres parts desenvolupin aplicacions i jocs que aprofitin totes les capacitats que la realitat virtual els ofereix, sinó que també treballa la part dels continguts.

I aquesta ve de la mà de YouTube, el servei de vídeo a la carta propietat de la multinacional del cercador, que a final d’aquest mateix any llançarà una aplicació pensada per funcionar amb la interfície Daydream d’Android, i a través d’aquesta, mostrar els vídeos que els internautes han anat penjant al llarg de tot l’any gravats en 360 graus o en format de realitat virtual.

L’obertura d’aquestes possibilitats per als youtubers fou el primer pas d’un camí que culminarà amb aquesta nova app, la qual oferirà els serveis i funcionalitats habituals als usuaris, com les llistes de reproducció (playlists) o les cerques per veu, per exemple.

La reproducció de continguts no només estarà limitada a aquells vídeos que estiguin preparats per ser gaudits en forma de realitat virtual, sinó que també podrem veure-hi vídeos estàndard penjats al servei, en aquest cas sense la part immersiva, però sense haver de deixar la mateixa interfície per entrar a una app diferent.

Des de YouTube estan col·laborant amb algunes entitats i organitzacions per augmentar i diversificar l’oferta de continguts que es puguin gaudir mercès a aquest sistema de realitat virtual. Entre aquestes, s’hi troben la lliga de bàsquet professional dels Estats Units (NBA), o BuzzFeed. I, per tal de poder gravar aquests continguts, YouTube està treballant amb fabricants de càmeres tals com GoPro.

YouTube s’endinsa en la realitat virtual
Valoreu aquesta publicació

Guillem Alsina
Periodista freelance especialitzat en noves tecnologies, redactor d'YCOM.cat
Etiquetes: