YouTube s’endinsa en la realitat virtual

Compartir

Una app especial per a Android que ja compta amb continguts i que en tindrà molts més gràcies als socis de YouTube en aquesta nova aventura.

L’aposta que Google ha fet per la realitat virtual en la passada Google I/O no només es materialitzarà, com ja vam veure, en unes noves ulleres, la nova interfície d’Android pensada per fer servir quan portem les esmentades ulleres posades, i la possibilitat que terceres parts desenvolupin aplicacions i jocs que aprofitin totes les capacitats que la realitat virtual els ofereix, sinó que també treballa la part dels continguts.

I aquesta ve de la mà de YouTube, el servei de vídeo a la carta propietat de la multinacional del cercador, que a final d’aquest mateix any llançarà una aplicació pensada per funcionar amb la interfície Daydream d’Android, i a través d’aquesta, mostrar els vídeos que els internautes han anat penjant al llarg de tot l’any gravats en 360 graus o en format de realitat virtual.

L’obertura d’aquestes possibilitats per als youtubers fou el primer pas d’un camí que culminarà amb aquesta nova app, la qual oferirà els serveis i funcionalitats habituals als usuaris, com les llistes de reproducció (playlists) o les cerques per veu, per exemple.

La reproducció de continguts no només estarà limitada a aquells vídeos que estiguin preparats per ser gaudits en forma de realitat virtual, sinó que també podrem veure-hi vídeos estàndard penjats al servei, en aquest cas sense la part immersiva, però sense haver de deixar la mateixa interfície per entrar a una app diferent.

Des de YouTube estan col·laborant amb algunes entitats i organitzacions per augmentar i diversificar l’oferta de continguts que es puguin gaudir mercès a aquest sistema de realitat virtual. Entre aquestes, s’hi troben la lliga de bàsquet professional dels Estats Units (NBA), o BuzzFeed. I, per tal de poder gravar aquests continguts, YouTube està treballant amb fabricants de càmeres tals com GoPro.

Guillem Alsina
Etiquetes: