1 any d’ycom.cat, què hem fet i què farem

Compartir

El passat 4 de febrer de 2014 va tenir lloc la presentació d’aquest portal, un projecte molt ambiciós que té com a objectiu esdevenir l’espai de referència per a totes aquelles persones interessades en el món 2.0. Aquests 12 mesos ens han passat volant, però també han passat moltes coses, tot i que només estem en el primer kilòmetre del recorregut. L’experiència ens ha fet pacients, curosos i prudents, però seguim tant o més convençuts que omplim una necessitat per la llengua i el país. Gràcies a tots aquells que heu cregut en nosaltres, als més de 100.000 lectors, anunciants i col·laboradors. Ara seguim amb més força que mai, explicant totes les novetats en tecnologia, els millors consells per gestionar les xarxes socials, compartint els vídeos més virals de la xarxa o debatent el temes d’actualitat digital.

Què hem fet?

Tirar endavant un projecte d’aquestes característiques necessita recursos i dedicació, però sobretot, la implicació dels millors. El principal obstacle a la vegada que el salt més qualitatiu que hem fet ha estat unificar-nos amb dos dels millors blogs catalans, El Mur Tecnològic i Appledroid, o el que és el mateix, amb en Guillem Alsina i en Carles Rabadà, dos històrics de la blogsfera a Catalunya. Unificar tots els continguts sota una mateixa redacció i sumar l’experiència dels darrers anys ens ha fet ser el portal de referència en temes 2.0.
Un dels nostres objectius segueix sent crear contingut exclusiu i fins ara inexistent en català. En aquestes 52 setmanes hem redactat (i blocat) més de 4.000 articles i hem acumulat uns 30.000 seguidors a les xarxes socials, tenint presència a la majoria de canals, com ara Instagram, Vine, Storify, Facebook o Twitter.
Per fer-ho possible hem incorporat en el projecte un portal en castellà anomenat AtomBit, una publicació que comparteix amb ycom l’estructura, el disseny, part dels redactors, l’equip tècnic i la direcció.

Què farem?

Aquesta setmana presentem una nova línia d’expansió del portal, una temàtica que inclourà totes les categories però que no serà una de nova (atents!). La cobertura i seguiment d’esdeveniments serà un contingut en auge, així com la retransmissió en directe a través de ycom live i diferents eines de liveblogging. Aprofitarem també per introduir el format vídeo en molts dels nostres articles i començarem a utilitzar el canal de YouTube.
L’augment de visites ens està ajudant a professionalitzar el portal, multiplicar i millorar el contingut i en definitiva, créixer. Busquem patrocinadors i anunciants per fer encara més viable el projecte, especialment ara que s’acosta el MWC i multiplicarem l’audiència.

Gràcies a tots i totes per estar sempre.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: