12,1 Petabytes, nou rècord mundial en un magatzem de dades

Compartir

Aquest fet ha estat aconseguit per un grup d’empreses que han posat cadascuna un dels components necessaris. La fita deixa clara que les grans corporacions del sector tecnològic treballen per fer front a l’allau de dades producte de xarxes socials i sensors.

El Llibre Guinness dels Rècords ha certificat el magatzem de dades més gran del món amb 12,1 Petabytes construït emprant tecnologies de SAP, HP, Intel, NetApp, Red Hat i BMMsoft. Aquest rècord multiplica per quatre l’anterior marca.

En plena “era del big data”, en la qual hem començar a veure com les dades digitals recollides a través d’Internet corresponents a persones i dispositius es disparen exponencialment degut a les xarxes socials i al creixent nombre de sensors instal·lats en llocs i aparells, aquest és un èxit que demostra que les grans corporacions estan preparades per fer front al repte d’analitzar tota aquesta ingent quantitat de dades.

L’equip d’enginyers encarregat de la construcció del magatzem de dades han utilitzat les solucions SAP HANA i SAP IQ 16, amb BMMsoft Federated EDMT corrent sobre servidors HP DL580, amb processadors Intel Xeon E7-4870, sota Red Hat Enterprise Linux i emmagatzematge NetApp FAS6290 i E5460.

El desenvolupament i la prova d’emmagatzematge de dades de 12,1 PB. van ser realitzats per l’equip del laboratori SAP/Intel Petascale de Santa Clara, Califòrnia, i auditat per InfoSizing, una companyia independent d’auditoria certificada per Transaction Processing Council.

Aquest no és el primer rècord Guinness aconseguit pel mateix grup d’empreses en l’àmbit del big data.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: