17 de maig, Dia d’Internet

Compartir

Dia d'InternetAmb marcat caràcter festiu, està pensat per donar a conèixer els recursos i el potencial de la Xarxa de xarxes per a la vida quotidiana.


Redacció iMàtica – Aquest proper dissabte el món internauta estarà de festa amb la celebració del seu dia mundial, una festa reconeguda per l’ONU després de la Cimera de la Societat de la Informació organitzada el 2005 a Tunísia.

L’objectiu del Dia Mundial de la Societat de la Informació (popularment conegut com a Dia d’Internet) és donar a conèixer totes les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i la seva influència en l’actual societat (a la qual no en va se l’ha anomenat la Societat de la Informació).

La seva història es remunta al 2005, impulsat per l’Associació d’Usuaris d’Internet d’Espanya i celebrat el 25 d’Octubre. A Llatinoamèrica va tenir també una molt bona acollida, esperonant el debat en el si de l’ONU per proclamar un dia a l’any com el dia dedicat a la Xarxa de xarxes. La seva celebració és, per tant, d’àmbit mundial.

Per a aquest dia, i a molts llocs del món, es preveuen actes festius per donar a conèixer el món de les noves tecnologies i més concretament els recursos que proporciona Internet, tant tècnics com socials.