17 de maig, Dia Mundial d’Internet

Compartir

CibersocietatReconeguda per les Nacions Unides, aquesta efemèride s’ha d’erigir en una crida a acabar amb l’escletxa digital i a reconèixer el dret dels ciutadans a accedir a la informació per igual.

Redacció – La data del 17 de maig és reconeguda per les Nacions Unides com el Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació, aprofitant que des del 1969 la UIT (Unió Internacional de Telecomunicacions) ha dedicat aquest dia a commemorar l’aniversari de la signatura del primer Conveni Telegràfic Internacional i el seu propi naixement com a organització.

Durant tot dilluns vinent dia 17, s’organitzaran per tot el món diferents esdeveniments amb l’objectiu de donar a conèixer les tecnologies de la comunicació i la informació (TIC) a tot el món, realitzar pedagogia sobre el seu ús i conscienciar sobre l’escletxa digital existent entre les persones més pobres del món i les que tenen un accés més fàcil a les xarxes de comunicacions (llegeixi’s Internet).

Si antany la pobresa es podia definir com la impossibilitat d’accedir a certs recursos (aliments, roba, un sostre sota el qual viure, treball digne), en la nova societat de la informació és necessari afegir una variable més: precisament, la informació. Considerada com un bé, l’accés o no a ella pot determinar una major o menor amplitud de possibilitats, per la qual cosa els col·lectius que es veuen impedits a accedir a la informació global, les xarxes de comunicacions i les possibilitats que aquestes ofereixen, compten amb un desavantatge enfront dels que sí que poden accedir-hi.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina