2.6.31: un kernel Linux amb interessants novetats

Compartir

LinuxSuport per a USB 3.0 (essent el primer sistema operatiu que l’inclou), per a targes gràfiques ATI Radeon HD i Intel, i per a múltiples unitats de xarxa sense fils.

Redacció – Aquest passat dijous dia 17 es va alliberar oficialment la versió 2.6.31 del kernel Linux, la principal novetat de la qual és la d’incloure suport per a l’estàndard USB 3.0 abans fins i tot de que surtin al mercat els primers dispositius que l’han d’implementar (està previst que vegin la llum al llarg del 2010). Els principals avantatges d’aquest nou estàndard són la seva superior velocitat en la transmissió de dades i que portarà prou corrent com per a què alguns perifèrics deixin de necessitar alimentació extra.

També s’han inclòs els controladors necessaris per esprémer al màxim les capacitats de les targes gràfiques Radeon HD d’ATI-AMD, i dels darrers models d’Intel. Els drivers, a més, es carreguen ara en un espai d’usuari (userspace), el que dóna encara més estabilitat al sistema en cas de fallades.

Finalment, indicar que una altra de les novetats principals recau en una millorada gestió de la memòria virtual (espai de swap).

És probable que, donada la importància de les novetats introduïdes en aquesta versió del nucli, totes les distribucions el comencin a incloure de forma immediata en les seves noves releases (ja siguin en fase alpha, beta o definitiva) o com a actualització per als sistemes existents.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)