A alguns usuaris de Flickr no els agrada el v

Compartir

Ho qualifiquen com una desviació de la comesa original de la pàgina i es queixen que d’ençà de la seva introducció el lloc no dóna el rendiment que abans tenia.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot i que Yahoo! es va captenir a l’hora d’introduir la funcionalitat de vídeo en el servei Flickr fent-la utilitzable només pels clients de pagament i amb un límit de 90 segons per peça, alguns usuaris puristes s’han mostrat descontents amb la introducció de vídeo en el servei de fotografia.

La introducció de vídeo en Flickr ha provocat dues postures completament diferenciades: d’una banda era quelcom que molts usuaris demanaven des de feia temps i que han rebut amb els braços oberts malgrat que amb una mica de decepció en conèixer els límits imposats. Flickr ho va justificar al·legant que el servei es basa en la fotografia, en la imatge estàtica, i que els vídeos de 90 segons com a màxim responen al que seria una "imatge estesa", sense intenció de passar a ser un servei de vídeo amb totes les de la llei.

De  l’altra banda s’hi troben els "puristes" de la fotografia que no han volgut quedar-se quiets i han decidit que la "comunitat fliquera" els escolti, considerant que els interessats en el vídeo tenen altres serveis com el popular YouTube.

Per tal que s’escolti la seva veu han decidit llançar campanyes i fer públic el seu desacord amb la direcció del servei propietat de Yahoo!. Diverses d’aquestes campanyes es duen a terme a través de les mateixes pàgines de Flickr, com és el cas de la petició per recollir signatures que s’ha realitzat en diversos idiomes i que ha aconseguit un èxit rellevant i ressò mediàtic. També s’ha constituït un grup en el mateix Flickr per a protestar.

Aquells que són contraris al vídeo es queixen que d’ençà de la seva introducció el lloc funciona més lentament, que no s’ha consultat per a res als usuaris (no hi ha hagut una beta pública de la nova funcionalitat abans de la seva introducció definitiva) i, finalment, que es tracta d’una desviació de la comesa original del lloc (la fotografia).

Se suposa que el vídeo és quelcom optatiu (es pot fer-lo servir o no), però tot i això, molts usuaris de Flickr estan participant activament en les campanyes per a què s’elimini aquesta funcionalitat. El problema per a ells ve donat pel fet que a Yahoo! li tocaria molt més la seva imatge si retirés la funcionalitat de vídeo del seu servei d’imatges que no si la manté, pel que és gairebé segur que el vídeo en Flickr continuarà tot i el que diguin els usuaris. L’única cosa que potser es retoqui és la forma d’utilitzar-lo, i sense cap mena de dubte s’escoltarà a aquests grups d’usuaris que protesten per intentar acontentar-los en alguna cosa.

Guillem Alsina