A Intel no sembla haver-li provat gaire que Nokia deixés de banda a MeeGo

Compartir

IntelEl fabricant californià de microxips podria utilitzar la plataforma basada en GNU/Linux per tal de donar més força als seus processadors mòbils en un món que sembla tendir a ser dominat pel binomi ARM-Android, amb els seus múltiples fabricants.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Només en les altes cúpules d’ambdues companyies -fins ara remant juntes en el vaixell de MeeGo- saben exactament com se senten davant del recent anunci de Nokia, encara que el que va deixar a entendre Stephen Elop a la conferència de premsa del fabricant finlandès celebrada en el recent Mobile World Congress, és que la seva companyia ja havia anunciat amb anterioritat a la californiana el seu moviment i havia estat treballant amb ells.

Intel s’ha quedat sola amb un MeeGo que havia presentat conjuntament amb Nokia, i encara que la sortida del projecte d’aquesta darrera hagi estat preparada fins al darrer detall, de ben segur que més o menys ha d’haver fet mal la decisió de la fabricant de telefonia.

Aquest ressentiment es pot constatar en el lloc web MeeGo Zone, operat o amb un ampli suport d’Intel, en el qual es pot llegir una nota el títol de la qual, textualment, és: “Intel mostra el que Nokia podria haver tingut amb MeeGo”, referint-se a un dels estands que el fabricant de semiconductors havia muntat en el Mobile World Congress per demostrar l’evolució de MeeGo i els desenvolupaments de maquinari que s’han fet basant-se en aquesta plataforma GNU/Linux.

Sistema estratègic

A cada nou smartphone o tablet que es presenta basat en arquitectura ARM, el mercat dels dispositius mòbils es posa més cara amunt per a Intel. Realment, la seva aliança amb Nokia tenia un contrasentit: la multinacional finlandesa basa els seus smartphones en xips ARM, pel que la californiana no hi sortia guanyant un nou client amb això.

Ara que MeeGo queda (o, almenys, així ho sembla) totalment sota la tutela d’Intel, aquesta companyia el pot usar com a porta d’entrada per als seus xips en la indústria. Un exemple d’això és la interfície preparada per als tablets, un terreny en el qual ara manen els processadors ARM.

És previsible que a partir d’ara qualsevol empresa que vulgui utilitzar MeeGo en els seus desenvolupaments es vegi obligada a basar-los en xips d’Intel, ja que és més que probable que qualsevol suport per a l’arquitectura ARM en aquest projecte sigui eliminat.

La pregunta clau és: podrà el binomi Intel+MeeGo fer front a ARM+Android? De moment, aquest darrer s’emporta la palma.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina